välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nackdelar med alternativa bränslen

Postad av : Annika Hultén

Kritiker citera nackdelar med alternativa bränslen som skäl bör vi inte hastigt styra bort från fossila bränslen för våra energibehov. Detta är frustrerande för dem som är angelägna om att minska beroendet av utländsk olja och för att rädda miljön från ytterligare skador genom att borra, gruvdrift och föroreningar från förbränning. Men att undersöka de nackdelar och acceptera att de är verkliga är det första steget mot att komma fram till en lösning som gör alternativa bränslen livskraftig

Typer

typer av alternativa bränslen som för närvarande är tillgängliga eller under utveckling är gasol, komprimerad naturgas, flytande naturgas, metanol, etanol, biodiesel, el och väte.

fossila bränslen

Liquified och komprimerad petroleum eller naturliga bränslen gas är en omedelbar alternativ till utländsk olja, men de är fortfarande fossila bränslen som så småningom kommer att vara uttömda.

Etanol

Etanol och metanol är dyra att producera, och etanol kräver stora mängder mark för att odla majs för att göra bränslet jordbrukarna processen utarmar jorden och lägger kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel till miljön.

Biodiesel

biodiesel från växtmaterial är en lovande alternativa bränslen, men är för närvarande dyrare att framställa än bensin. Storskalig biodieslel produktion kräver stora mängder jordbruks areal och skulle inte vara miljömässigt eller ekonomiskt hållbart.

Elektricitet

El som ett alternativ till bensin är redan en realitet, men förbrukade batterier innebär miljöproblem, och fordon som kör på raka el har en begränsad räckvidd resa.

Vätgas

Vätgas är dyrt och svårt att skapa, lagra och transportera. Vätgas har en tendens att före tända under vissa omständigheter, utgör uppenbar fara bränslet användaren.

Tillgänglighet

Brist på detaljhandeln tillgänglighet är en nackdel av de flesta alternativa drivmedlen, som rikstäckande infrastruktur har ännu inte utvecklats för att leverera den alternativa bränslen till befolkningen.

    Previous:nothing
    Next:hur du gör din egen Tazer
    
    Copyright © 2011 give2all.org