välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om mätning konvertering

Postad av : Charlotte Wannberg

Det finns många olika system för mätning i hela världen, de två vanligaste är det metriska systemet och det amerikanska systemet. Som ett resultat, när du växlar mellan de två systemen måste konverteringar göras på grund för de olika enheterna. Dessa omvandlingar påverkar främst mätningar av längd, volym, vikt och hastighet

Varför mätningar måste konverteras?

I hela världen finns det en mängd olika mätsystem. Det mest använda system för mätning, världen är det metriska systemet. Det metriska systemet är baserat på vissa vetenskapliga konstanter och oftast fungerar genom att bryta saker i enheter av 10. Till exempel finns det 10 millimeter i en centimeter, 10 centimeter i en decimeter och 10 decimeter i en meter. Förenta staterna använder i allmänhet en egen uppsättning mätenheter, kallade USA anpassade enheter, som härrör delvis från de enheter som används i Storbritannien. Dessutom finns det andra system för mätning att även mindre vanliga, används i hela världen.

Längd

En av de vanligaste områden där det används olika enheter är att mäta längd. En gård, som är ett mått från det amerikanska systemet är lika med cirka 0,9144 meter, vilket är den måttenhet. One mile är lika med cirka 1600 meter. En tum är lika med 2,54 centimeter, vilket är 0,0254 meter.

Volym

i metriska enheter, är den grundläggande mäta volym (används till exempel för att mäta vätskor) i liter. En gallon (det amerikanska enhet) motsvarar ungefär 3. 8 liter. En liter är lika med en kvarts gallon, vilket gör det bara mindre än en liter och en pint är hälften av en liter. Två koppar utgör en pint.

Mass

Den grundläggande mätningen av massa (även känd som vikt) för det metriska systemet är gram, som också kan representeras som ett kilo (1000 gram). Ett kilo är också lika med 2,2 pounds, som är den amerikanska enheten. Det amerikanska systemet har också ounce, vilket är 1 /16 av ett halvt kilo, och ton, vilket är 2000 pounds.

Speed

Speed (även känd som hastighet) åtgärder tillryggalagd sträcka under en viss tid. Jo, i allmänhet, är tid mätt densamma i hela världen har endast mätningar av hastigheten varierar beroende på vilket system man använder att mäta avstånd. En mil /tim (även känd som mph) är ungefär lika med 0,44 meter per sekund.

    Previous:nothing
    Next:grön energi resurser
    
    Copyright © 2011 give2all.org