välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om snickare bin

Postad av : Jonathan Nyberg

Carpenter bin är en art av bin som trots sitt namn faktiskt inte äter trä. Carpenter bin använder ved för sin häckningsplats, grävning avdelningar inom trä för ett sådant ändamål. De sällan kan orsaka stora skador på skogen de lever i och är värdefulla tillgångar i naturen eftersom de pollinerar många blommor och träd. Tillhör släktet Xylocopa, är de arter som kallas Xylocopa virginica den som oftast nämns som snickaren biet

Identification

Den typiska snickare biet ser ut som en humla i vissa avseenden, men de saknar den gula hår på deras mage och stora "korgar pollen" på baksidan benen som humlor har. Carpenter bin stora, ungefär tre fjärdedelar av en tum på en hel tum lång. Bröstkorgen har hårstrån som är en ljus orange, vita eller gula, och insekten har en glans som nästan metallisk karaktär. Den övre delen av buken är svart och glänsande, och en kvinnlig snickare bee har svart huvud i motsats till den manliga, som inte har några vita tecken på hans. Snickaren bee har också tät hårstrån på sina bakben.

Grävmaskiner

Till skillnad från majoriteten av binas arter är snickaren biet en ensam insekt. Det kommer inte lever i kolonier, i stället väljer att para ihop med en kompis och bo i en utgrävd hem. Den manliga snickare bin har ingen gadd och inte leva länge efter parning. Dessa bin kommer att tillbringa vintern i sitt bo i en träbit och dyka upp i april eller maj för parning. Carpenter bin bara parar en gång om året. Honorna är de som bygga ett nytt bo, använder sina käftar för att göra en öppning i skogen som perfekt ser rundade och sedan tugga ut en 6-tums tunnel till en kurs av en tum var sjätte dag. Om en snickare Biet har en option det kommer nästan alltid tugga ut och förstora en äldre bo snarare än att skapa en ny. När gamla bon ständigt återanvänds kan det inte finnas några skador på skogen.

Funktion

När en lämplig bostad, en så kallad galleri, har skapats, den kvinnliga snickaren biet som har befruktats kommer att lägga sina ägg i små yngel celler speciellt gjort just för detta ändamål. Så många som 10 grubbla celler kommer att byggas av honan i ett rede. Honan dör strax efter att slutföra dessa uppgifter, som är hennes främsta funktion. Larverna kommer att förbruka en liten boll av pollen och Regurgitated blomnektar tillhandahålls av den kvinnliga och växa, kommer ut på sensommaren veckor som vuxen.

Nya vuxna bin

Hela processen att växa från ett ägg i en vuxen för snickaren biet tar ca 7 veckor. Temperaturen spelar en viktig roll i denna utveckling, med varmare väder snabbar upp saker. Den nya vuxna kommer att hålla sig inom sitt galleri i veckor innan tugga ut genom vägg av pappersmassa att den kvinnliga hade satt upp efter om sina ägg i kammaren. Genom de sista dagarna i augusti den nya vuxna snickaren bin är utanför galleriet, samla pollen, som kommer att lagras för vintermånaderna oavsett i vilken tomma gallerier de kan hitta. Under vintern biet kommer övervintra innan framväxande under våren att para sig.

Habits

snickare biet föredrar att bo i barrträd såsom ceder, gran och fura. De finns på platser som staketstolpar, takfot tak, telefonstolpar, tak av verandor, bältros, ytterväggar och även i gräsmattan möbler. Hanarna har varit kända för människan dyka bomb som invaderar deras territorium, men eftersom de inte har en stinger de är ofarliga. Den kvinnliga snickare bee är inte aggressiv och kommer sting endast om den hanteras eller allvarligt provocerad att göra det.

    Previous:nothing
    Next:nackdelar med alternativa bränslen
    
    Copyright © 2011 give2all.org