välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är hovar?

Postad av : Camilla Näslund

Antlers är unika för hjortdjur och består av levande ben som regenererar varje år och grenar ut. Antlers fälls varje år innan de börjar växa igen på våren. Antlers har flera syften och, utom i Caribou, finns bara på hanar av varje art. Bland alla de arter av hjortdjur i Nordamerika, älg har de största uppsättningarna av horn

Funktion

Antlers används för skydd mot rovdjur och där vintrarna är hårda att de kan skrapa bort snö i jakt på föda . Men det huvudsakliga syftet med horn verkar vara att hjälpa män etablera dominans i slagsmål med andra hanar över parning rättigheter.

Tillväxt

Antlers kommer spira ur två pedicules på huvudet av en hjort. Processen börjar i djurets andra levnadsåret och håller årligen upprepa, med horn växer större och förgrenade ut mer för varje år tills rådjur når en viss ålder.

Velvet

ett ämne som kallas "Velvet" omfattar The Antlers som de växer. The Velvet skyddar horn och levererar blod till dem, mata dem de näringsämnen som tillåter dem att växa i en takt av så mycket som 2 inches i en dag.

Kalcium

Kalcium är ett viktigt mineral i en hjort kost som sätter fart på tillväxten av horn. Deer lagra kalcium i sina ben och horn använda som levererar växa.

Moose

Älgen är den största arten av rådjur i världen och har de största hornen. Några exemplar har noterats som har horn på över 6 meter i diameter.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en PVC tält
    
    Copyright © 2011 give2all.org