välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bygga en kondensator

Postad av : Charlotte Wannberg

Definition av en kondensator

En kondensator är en elektronisk komponent som i kombination med andra komponenter i en krets, kan användas för många ändamål, från att lagra el, filtrering nätaggregat och blockera likström (DC) spänningar tuning radiostationer i mottagare. I sin enklaste form består en kondensator av två metallplattor och ett dielektriskt (isolerande) material separera dem. En "kapacitans" skapas mellan de två plattorna. För att få en stor yta, är det metalliska materialet ofta en metallfolie skuren i 2 band och insvept i en spiral runt varandra, med en smörgås skikt av vissa isoleringsmaterial mellan dem. Mängden yta, avståndet mellan plattorna, temperatur och andra faktorer avgör enhetens kapacitans värde. Att bygga en liten kondensator, kommer vi att använda aluminiumfolie som "plattor" och vanligt papper som isoleringsmaterial mellan dem.

Materials List

Samla in följande material: en volt-ohm mätare eller multimeter, en rulle aluminiumfolie. Flera ark vanligt vitt papper, en sax, tejp, en 9-volts batteri och två isolerade tröja leder med krokodilklämmor i varje ända (tillval).

Förfarande

Klipp två remsor av aluminiumfolie 1 tum bred och 4 meter lång. Klipp två remsor av papper 1 u00BD inches bred och 4 meter lång. Om du inte har ett papper så länge, ta flera kortare längd bitar och lite överlappning dem i ändarna, och placera en liten bit tejp för att hålla ihop dem. Vi vill inte de två folie röra varandra, så de isolerande papper måste vara bredare än folie. På en plan yta, t. ex. ett köksbord eller bänk, lägg en remsa av aluminiumfolie ute plan. Ovanpå folien, låg en pappersremsa. Lägg en annan remsa av aluminium på toppen av papper, vilket skapar en "sandwich". Position denna folieband så att ena änden är ungefär en tum in från ena änden av papperet, vilket kan göra att hänga över i andra änden. Vi vill vara säker på att två bitar folie inte vidrör varandra i ändarna. Lägg slutliga pappersremsa över toppen. Du har nu fyra lager av material. Från slutet där någon av folie har placerats 1 tum i från slutet, börja rulla alla fyra lager tillsammans. Rulla upp dem så hårt som du kan. När du är klar, använd tejp för att säkra det, så det kommer inte att rulla. I den öppna änden, spred de två folieband ändar ut så att de inte vidrör varandra. Vi vill vara säker på två folie inte berör varandra någonstans, så att testa detta använda en ohm meter. Placera en av mätarens testsladdarna på en folie änden och den andra leder på de återstående folie slutet. Mätaren bör visa att ingen ström flyter, och det finns ingen "kortslutning".

Ladda Kondensator

ladda kondensatorn genom att röra i slutet av ett folieband till den positiva batteripolen ett 9-voltsbatteri , och beröra andra folien änden till batteriets negativa terminal. Du behöver bara göra anslutningen till en sekund, sedan bort batteriet. Det kan vara lättare att använda isolerade startkablar med krokodilklämmor i båda ändarna att klippa batteripolerna till folieband slutar. När spänningen från batteriet läggs på folie, genast en spänning potential bygger över folien "plattorna. "

Kontrollera Charge

Placera kablarna från en voltmeter över folien slutar. Observera polariteten vid anslutning av voltmeter. Mätarens plus ska anslutas med folieband där batteriets pluspol var bifogad och minus ska anslutas till folien där minuspol var bifogad. nålen på voltmeter bör registrera förekomsten av spänning.

Ökad Kapacitans

Bygg två eller tre kondensatorer som denna och koppla dem parallellt, det vill säga kontakt en folie av varje kondensator tillsammans och sedan den andra folien slutet av varje kondensator tillsammans. Ytan på alla plattorna läggs ihop, båda som om det vore en stor kondensator. I denna krets, kommer den totala kapacitansen vara lika med summan av varje enskild kondensatorer. Återigen rör vid en 9-volts batteri källa till kondensatorn krets, ta bort den, och kontrollera spänningen med en voltmeter. Är mer el som lagras i denna krets, eller är det hålla laddningen längre?

    
    Copyright © 2011 give2all.org