välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bygga en modell väderkvarn med en generator

Postad av : Jan-Olof Stoor

Du behöver:
tidning
. Termometer.
Regnmätare.
Barometer.
Vindflöjel.
Hygrometer.
Vindmätaren.

Pager Motor Generator

Köp en 6 mm online personsökare motor. Kläm personsökare av halvcirkelformade vikt uppåtvända i skruvstäd. Lägg en kudde under motorn för att fånga den. Klipp av spetsen ett gem 2 cm lång. Vira en 1 cm bredd tejp runt ena änden som är 2 inches lång för att ge ett grepp så att du kan hålla den upprätt utan att slå fingrarna. Övriga toppen av gemet bit strax ovanför axeln i vikt. Se till att gemet är rakt upp och ner, och ge gemet en kran så att den går in i vikt och förskjuter motoraxeln. Personsökaren Motorn är din generator.

Blade Styckning

Klipp bladet väderkvarn. Få en ren Popsicle pinne. Skär ändarna plana (istället för avrundad). Sätt en prick i mitten av sticka med en blyertspenna. Använd din kniv att skära en kant på Popsicle minnet till en kona så att den startar i mitten av spetsen och gradvis backar till den fullständiga bredden i centrum. Gör detta på båda sidor.

Finishing

Sand bladet för att göra en vingprofil med de ledande (tjock) kant på den oklippta sidan och avslutande (tunn) kant på sluttande sida. Använd tång för att bryta ögat på en liten synål halvvägs för att göra en borrmaskin. Använd denna övning för att göra ett hål precis stort nog att glida in axeln på motorn. Limma detta blad på motorn. Använd vit nagellack (flera lager) så att det ser ut som en kniv från en full-sized väderkvarn. Måla motorn också, försiktigt så att inte måla ledningarna inne i motorn.

stjärtfenan

Lim två Popsicle pinnar med tunna kanter, kant i kant. Virket kapas för att göra en stjärtfenan för fläkten som är full bredd på de två pinnar och är avsmalnande till en punkt längs en ytterkant av en av Popsicle pinnar där det ska vara kvar 1 /2 cm breda. Gör detta 1/2-cm längden på din personsökare motor cylinder den plats du lim på stjärtfenan, med cyanoakrylat lim. Färger som du gjorde innan.

Pivot Tack

På andra sidan av motorn (mittemot fin kvarstad plats), limma en Flathövdad Reglaget med slutet av en mycket vass spets böjd 90 grader med tång .

Upright avsnitt

Klipp en 1/4-inch-diameter dymling spö, 12 inches lång. Tryck på en ny Reglaget till högst upp i mitten av staven. Ta bort Reglaget och upprepa processen tills halshornet kommer ut lätt. Sätt halshornet fäst på motorn till den övre genom att trycka rakt ner. När halshornet helt sätts in, försiktigt vrida motorn tills den snurrar fritt. Slipa pluggen staven så att den smalnar av lite mot motorn. Omfatta hela pluggen stången i nagellack men se till att möjligheten för bladet att pivot inte äventyras.

Support Kablar

Bifoga stöd kablar i form av tre 16-tums segment lina super-limmas i pluggen staven. Den plats som dessa kablar är limmade skall vara 1 cm under toppen på tre platser jämnt avstånd från varandra. Den andra änden av dessa stöd ledningar måste fästas vid marken.

Wires

Kör kablarna till när du behöver ett lågspänningsnät kraftkälla. Använd en LED för att testa utgången på din motor. Inte krok väderkvarnen i ett batteri, eller motorn kommer att använda det som strömkälla i stället för tvärtom.

Installation

Om detta är för ett skolprojekt, lim stöd kablarna bort från basen på en bit kartong och basen i centrum. Om detta projekt är för utomhus experiment, sätt nubb tummen i en träbit. Stötta i mitten och sedan något stretch kablar och linda dem runt häftstiften.

    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar pilspetsar
    
    Copyright © 2011 give2all.org