välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

göra bränsle från gräsklipp

Postad av : Jeanette Morales

Du behöver:
Källa starkt ljus
. Lokala viltvårdare (tillval).

biomassa och biobränslen

Grass är riklig och kräver ständig skörd för att trivas så forskare i Europa, Kanada och USA har utvecklat metoder för att använda den som bränsle. Enligt Energy Information Administration, gjorde biomassa bränslen, inklusive biobränslen (omräknat växtmaterial), avfall och träbaserade bränslen utgör knappt fyra procent av alla energikällor som används i USA under 2007. Detta är dock en ökning med cirka en procent eller 1. 2 kvadriljon BTU, under perioden 2003-2007. Biobränslen utgör det största segmentet av förnybar energi i USA, större än jordvärme, konventionell vattenkraft, kombinerade sol-och vindkraft. Idag, lokalt producerad etanol och bränslepellets med gräs erbjuder en annan hållbara biodrivmedel alternativ.

Hur Grass passar in i bilden

Etanol, en snabb förbränning petroleumdestillat, användes i tidiga experimentella bilar och för belysning i det 19th century. På grund av skattesystemen och oljebolag oppositionen krympt dess användning förrän det var praktiskt taget okänd i slutet av andra världskriget. Efter världskriget, forskare utvecklat en process för att tillverka etanol från cellulosa, en komponent i växter, genom att lägga till kemisk enzymer och uppvärmning växtfibrer tills de gick sönder i en process som kallas enzymatisk hydrolys. Den energi som frigörs i denna process är besläktad med ångkraft och kan användas för att generera elektricitet. De återstående "Mash" av fibrer och glukos får jäsa och som destilleras, mycket öl eller andra maltdrycker, producera tydlig och snabb förbränning "cellulosa" etanol. Tidigt etanol gjordes med majs, en källa som används giftiga kemikalier, producerade avfall och krävde mer energi att göra än det som produceras. Forskarna började ersätta switchgrass och andra växter som förnya sig och kräva färre giftiga kemikalier än majs. Gräs växer i jord och klimat (som New England) där livsmedelsgrödor inte kommer att frodas och hela växten kan användas, vilket gör det till en effektivare resursanvändning. Denna effektivitet och en mindre klimatpåverkan av gräs alla utom eliminera behovet av statliga subventioner när de inledande skedena av kraftverksbygget har slutförts.

en lösning från Auld Sod

Gräs växer utan tendens och kan skördas flera gånger utan att störa rötterna vilket gör det till en effektiv förnybar källa. Dessa egenskaper har gjort gräs en tillförlitlig källa av bränsle (och byggmaterial) i århundraden i Europa där den första snittet (den "Auld spadtaget" i Irland), och sedan brännas i små spisar och eldstäder för värme. Dr Jerry Cherney, medlem av jordbruks-fakulteten vid Cornell University, förespråkar utnyttja denna energikälla i U. S. genom torkning och komprimera ("pelletsverk") gräs i bitar och bränna det som kol. Grass pellets, enligt Dr Cherney skulle skapa 90 procent mindre växthusgaser än fossila bränslen. Som alla som vände en komposthög vet, gräs och andra ruttnande växter genererar mycket värme som deras glukos bryter ner fibrerna i växter. Genom pelletsverket gräset i lokala bearbetningsanläggningar, att energi kan koncentreras för användning i förbränningsmotorer ugnar, vilket ger en ren, effektiv ny version av ett klassiskt alternativ.

    
    Copyright © 2011 give2all.org