välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du gör din egen kristaller

Postad av : Charlotte Wannberg

En kristall är en organisation av atomer eller molekyler. Kristaller växa med kärnbildning, en process där atomer eller molekyler kristalliseras. Lösningens partiklar kontakt och kontakt i en process som fortsätter utåt. Varje kristall är annorlunda. Sockerkristaller är avlånga och lutande i ändarna. Saltkristallerna kubikmeter. Vissa element, såsom kol, kan göra mer än en kristallin form. Det finns enkla och mer komplexa sätt att växa kristaller. Instruktionerna som följer är hur du gör din egen kristaller, en enkel saltkristaller trädgård.

Du behöver:
4 msk
.  salt plus 4 msk.
4 msk.
 tvätt blåelse (finns som Mrs
 Stewarts, se Ytterligare resurser) 4 msk
.  water4 msk.
 ammoniak Mat coloringClay skärvor eller träkol briquettesShallow glas bowlMeasuring kopp.


1.
Odla en saltkristaller trädgård. Gör en mättad lösning. Kombinera salt, blåelse, vatten och ammoniak i ett dosmått. Var försiktig med kläder, hud och ögon som din Häll ingredienserna. Coat en grund glasskål med vaselin för att försäkra kristallisation på det porösa materialet och inte på skålen.
2.
Placera lera skärvor eller briketter i en grund glasskål. Om du använder grillkol, briketter blöt i vatten i 15 minuter innan du häller lösningen. Dessutom, för att träkol behov har lösningen nivå vara minst halvvägs upp på briketter. Strö 2 msk. salt över det porösa materialet i första och andra dagar för att främja kristallisering.
3.
Häll blåelse lösning över beredd porösa material. Kristaller bildas i ca 6 timmar och kommer att fortsätta att utgöra i 3 dagar. Luftfuktighet, temperatur och luftströmmar påverkar hur länge kristall trädgården kommer att blomstra. Stadig och varm temperatur, låg luftfuktighet och inget drag är bäst förutsättningar.
4.
Underhåll kristall trädgård. Lägg till fler blåelse lösning på tredje dagen för att främja ökad tillväxt. Låt inte lösningen komma i kontakt med kristaller som bildats. Så småningom kommer kristaller växa på skålen.

Tips och varningar


  • Kristaller tvätta lätt bort av glasskålar. Kristaller är bräckliga och är svåra att hålla i en torkad tillstånd.
  • Låt inte barn att göra detta experiment på egen hand. Låt inte barn att hantera även de vanligaste hushållskemikalier, såsom tvätt kemikalier.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör kolibri matare juice
    
    Copyright © 2011 give2all.org