välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en hemmagjord batteri

Postad av : Jan-Olof Stoor

Ett batteri är en enhet som innehåller material som, när den är ansluten, utlösa en kemisk reaktion som ger en elektrisk ström, som helt enkelt en ström av elektroner. Överföringen av elektroner från en metall till en annan kan induceras genom att sätta dem i närvaro av en elektrolyt lösning. Kommersiella batterier innehåller mycket frätande syror, men det är möjligt att bygga en hemmagjord batteri med säkrare och lättare att få material

Du behöver:.
10 koppar pennies
. Aluminiumfolie.
Pappershandduk.
Sax.
Eltejp.
Saltvatten eller limesaft.
Ledningar.


1.
Förbered anoden. Aluminium förlorar elektroner snabbare än koppar, så det blir källan till vår elektrisk ström, som kallas anod. För att förbereda anod aluminiumfolie, Cut 10 cirklar med sax för att den exakta storleken på ett öre.
2.
Klipp hushållspapper. Den pappershandduk kommer att hålla elektrolytlösningen och fungera som medium för att den är i kontakt med katod och anod. För att förbereda denna, skär ut 10 rutor bara tillräckligt stort för att begränsa ett öre.
3.
Stack och tejp. För att batteriet behöver stapla bitarna i rätt ordning. Börja med ett öre, katoden, och satte ett papper kvadrat ovanpå. Placera sedan en aluminium cirkel direkt ovanför den. Detta utgör en enkel battericell. Fortsätt stapla i samma ordning, med ett öre följt av papper, folie då papper. När du är klar bör det finnas ett öre i ena änden och aluminiumfolie på den andra. Wrap gång med eltejp för att hålla ihop utan att helt avskärma innehållet.
4.
Doppa i lösning. Hela stacken måste vara nersänkt i en elektrolyt lösning för det att sjunka ner i rutor hushållspapper. Saltvatten kan användas, men limesaft, vinäger, utspädd lut eller ens cola ger fina resultat. Experimentera med olika högar på olika lösningar om så önskas.
5.
Anslut kabeln till terminalerna. Med hjälp av eltejp, anslut en längd av kabeln till öre i ena änden och den andra till aluminiumfolie på motsatt sida. Dessa representerar de positiva och negativa poler. När kablarna är anslutna till ett ledande material för att slutföra krets, är en liten elektrisk laddning som produceras.

Tips och varningar


  • Använd en voltmeter för att mäta styrkan av din hemgjorda batteriet. För att öka den avgift som produceras av batteriet, öka antalet ören och folie glider i stapeln. När pappershandduk är blöt och trådarna är fästa, kan hela batteriet slås in i eltejp om så önskas, för att förbättra utseendet och minska risken för kortslutning.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör en mask gård för barn
    
    Copyright © 2011 give2all.org