välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en metall smältverk

Postad av : Ulf Friberg

Med några grundläggande svetsning och skärning kompetens och omsorg om vissa säkerhetsåtgärder, kan du bygga ett smältverk bakgård metall. När byggs kommer du att kunna smälta bara om någon typ av metall. Denna konstruktion är speciellt för smältning av järnmalm, vilket kräver en intensiv värme för att orsaka järnet att separera till en fungerande blomning, men om du forska i särskilda smälttemperatur av andra metaller du kan köpa rätt smältdeglar för att användas med denna metall smältverk.

Du behöver:
träkol.
Gammal stil varmvattenberedare (med gjutbara eldfast).
Tuyere (eller värme betygsatt motsvarande).
Små luftkompressor.
Svetsare.
Metall stöder.
Små gasolbrännare.
Järnmalm.
Propangas.
Propangas linje och lågor tapp.


1.
Stå din varmvattenberedare upp i en öppen och väl ventilerad plats. Se till att den är stabil och att du kan öppna den nedre utlopp för värmaren utan att förorsaka den till spets. Svetsa stöder på utsidan av värmaren, om det behövs.
2.
Om vattnet värmaren inte har en öppning som passar dina tuyere (ett rör eller en passande utformade för att tåla värme från en brand samtidigt luft föras in i smältverket) ungefär halvvägs upp kroppen av värmaren, använd din gasolbrännare att skära ett hål i värmaren. Sätt in tuyere tillräckligt långt att en svets kommer att hålla det på plats ordentligt men när slangen till din kompressor är ansluten varken slangen eller den bifogade filen kommer närmare värmaren kroppen än 2 inches. När du har din tuyere rätt läge, svetsa den på plats.
3.
Anslut linje propangas för flamman tapp och sedan till propan bränsletillförseln. Slå på gas och tända lågan. Placera tapp så lågan är riktad till det inre av varmvattenberedare. Låt denna förvärmning din smältverket i ungefär tre till fyra timmar.
4.
När din metall smältverk är förvärmd, ta bort propan linjen och stänga av den.
5.
Sätt på kompressorn och släppa en stadig tryck av luft genom tuyere och in i värmaren.
6.
nu din träkol i botten av din metall smältverk och lätta dem i brand. Fortsätt underblåser elden tills lågorna bränner stadigt till höjden på tuyere.
7.
Börja lägga järnmalm till din koleld. Långsamt som inte släcka elden, lägg kol vid behov eller öka luft genom tuyere att upprätthålla en väl höjden av branden. Fortsätt att lägga järnmalm och kol.
8.
Skrapa blommar (järn slagg) som bildas på väggar under tuyere och ta bort den från smältverket.

tips och varningar


  • När de gaser som fastnar i toppen av värmaren börjar fatta eld, är din smältverket vid optimal arbetar värme.
  • Var ytterst försiktig när du arbetar med smältverk och när det är kyla. Ett smältverk når temperaturer på 900 till 1200 grader C.
    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en enkel igloo
    
    Copyright © 2011 give2all.org