välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en vinghjulsmätare

Postad av : Valon Istrefi

En vindmätare är en anordning som används för att mäta vindhastighet. Det är ett gemensamt verktyg för modern meteorologi, och om du har sett en väderstation, är chansen att du har sett dem snurra i vinden. För entusiaster bakgård väder, de är en lätt enhet att bygga och ett gemensamt väder forskningsprojekt för barn. De kan byggas på nästan alla storlekar, men för genomsnittliga användningen, behöver de inte vara mycket stora

Du behöver:.
Trä dowelTwo träkäppar, 18 inches med 1 /2 inchTwo glas eller keramiska kulor, ihålig centersFour robust plastmuggar, små diameterNails, olika lengthsWood gluePencil.


1.
fästa en kopp, horisontellt, i varje ände av träpinnar genom att försiktigt sätta en spik genom sidorna av koppen och in i änden av pinnen. Syftet kopparna i motsatt riktning i varje ände.
2.
Ordna pinnar att bilda en korsform, hålla kopparna horisontellt. Applicera lite lim på överlappande ytor där två pinnar möts.
3.
Märk ut centrum av korset bitar med din penna. Passa in en pärla i mitten och en på toppen av det, så att det finns en pärla på varje sida av mitten av korset.
4.
Kör spiken genom mitten av pärlor och korsade pinnar, i slutet av pluggen. Kör inte spiken i för hårt. Enheten bör snurra fritt när du är klar
5
Placera vindmätaren utanför där den kan ses, men där vinden inte är blockerad från att nå. det. Den bortre änden av en veranda eller däck, bort från väggarna i huset, kommer att göra.

Tips och varningar


  • Om du använder en längre dymling, den vindmätaren kan placeras direkt i marken, så länge det är en bra bit över marken. En enklare version av denna kan göras genom att sätta plast eller papper vattenkoppar på ändarna av sugrör. Det gör en bra väder aktivitet för barn.
  • Detta ger dig bara en relativ läsning av vindhastighet, baserat på antalet varv per minut (rpm). För att mäta den faktiska mph /kph vindhastigheter, måste du konvertera rpm i din vindmätaren, eller ansluta den till en enhet som kommer att göra det. Vissa vetenskap detaljister säljer elektronik som behövs för detta.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör kristaller hemma
    
    Copyright © 2011 give2all.org