välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en förvaringsbox för Nightcrawlers

Postad av : Annika Hultén

En Nightcrawler förvaringsbox är praktiskt om du vill använda Nightcrawlers med levande bete men vill inte gräva levande maskar som bete varje gång du fiska. Du kan bygga en låda mask lagring i cirka en timme med några vanliga verktyg och en del pre-cut timmer. En 2-av-2-av-3-fots box kommer att hålla ca 500 Nightcrawlers. Om du inte behöver lagra så många maskar, bygga lådan mindre. Mindre lådor är lättare att hålla svalt eftersom du kan lagra dem i kylskåp

Du behöver:.
Två 2-av-3 fot bitar av plywoodTwo 2-av-2 fots boardsTwo 3-av-2 fots boardsHammerNailsPower borra med små bitDirtShredder newspaperOld kaffe groundsCornmeal.


1.
Lägg 2-av-2-fotstöd och 3-av-2-fotstöd ut i form av en ihålig rektangel. Rektangeln ska mäta 2 meter längs ena sidan och 3 meter längs den andra, och stå 2 meter hög. Manöver styrelser så att kanterna av 2-av-3-fotstöd är i jämnhöjd med sidorna av 2-av-2-fotstöd-de kortare nämnder bör varvas, UPPREST, mellan de större-och spika dem på plats.
2.
Placera en 2-av-3-fot bit plywood på toppen av din ihåliga torget och spika ner längs dess kanter och hörn med täta mellanrum. Se till att spikarna går in i sargen som utgör kanterna av rutan, inte utstående inom eller utanför boxen.
3.
Vänd förvaringsbox över så att det är öppen uppåt och kontrollera att det inte finns några luckor i hörnen eller längs botten att maskarna kunde undkomma genom. Borra ventilationshål tillräckligt liten för att hålla maskar från att fly med oregelbundna höjder hela vägen runt den nedre tredjedelen av rutan. Vilken storlek du gör hålen beror på hur stor eller liten din maskar. Borra några små ventilationshål i den andra bit plywood också, som kommer att bli ögonlocket.
4.
Fyll lådan halvvägs med fuktig strimlad tidningen och fuktig smuts blandade. Håll allt fuktigt, inte våt-du inte vill maskarna att drunkna. Lägg till några som används kaffesump och majsmjöl att mata maskar, lägg sedan till ytterligare en halv tum eller så fuktigt tidningspapper. . . Sprid din Nightcrawlers ut på toppen av denna tidning
5
Håll rutan Nightcrawler lagring i svalt-they'll dö om de blir för varma. Återfukta smuts och tidningen ibland och lägga kaffesump eller majsmjöl för livsmedel från tid till annan.

Tips och varningar


  • Om maskar du ut på Tidningen har inte grävt ner i tidningen inom cirka en dag, de förmodligen inte kommer att överleva i rutan. Ta ut dem och släppa dem fria i en lämplig miljö, eller använda dem som lockbete.
    
    Copyright © 2011 give2all.org