välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en mask gård för barn

Postad av : Annika Hultén

Barn undrar ofta varför det är att de oftast inte ser daggmaskar ut och om under dagen. Det beror på maskar är nattdjur, eller aktiva på natten, när de drar löv och gräs ned sina tunnlar för deras middag. Du och din unge kan göra en tillfällig mask gård med denna snabba och enkla projekt, med hjälp av material som du förmodligen redan har i ditt hem.
Du kan antingen köpa maskar från ett bete butik eller jaga upp dem utomhus själv. Titta under stenar och döda lemmar. Eller vänta på en bra regnstorm, när de kommer vickar runt ovan jord. Om du har bråttom, bara att fylla en behållare med vatten och tillsätt några droppar diskmedel till det. Häll den på marken och titta på maskar kommer upp till ytan för att undkomma tvål, som de finner irriterande. Fånga maskar, skölj dem med sötvatten och de är redo att läggas till din mask gård

Du behöver:.
Stora plastburk eller 2-liters läsk flaska
. Drill.
Brown papper lunch väska.
Garn eller snöre.
Sand.
Trädgårdsjord eller krukväxtjord.
Döda blad.
Gräsklipp.
Torra havregryn eller används kaffesump (tillval).
10 till 12 maskar.


1.
Borra sex eller åtta små hål i burken lock. Detta kommer att ge dina maskar med mycket luft.
2.
Placera en 1-tums lager av trädgården eller krukväxtjord i botten av burken. Lägg till en 1-tums sandlager. Upprepa denna alternativa skiktning av jord och sand till nästan fylla burken. Lämna 1 centimeters mellan toppen av burken och den övre ytan av sand eller jord.
3.
Tillsätt cirka u00BE kopp vatten i burken.
4.
Ge en tillgång till föda för dina maskar genom att låta vissa döda löv och gräs ovanpå sanden och jord. Dessa djur också vilja kaffesump och havregryn, tillsätt så några av endera eller båda om du vill.
5.
Försiktigt placera dina maskar i toppen av burken, och locket den ordentligt . Placera burken på en plats utan direkt solljus. Eftersom maskar bli aktiv efter solen går ner, sätta burken i en brun papperspåse lunchen påse och knyt en del garn eller snöre runt påsen precis under burken lock. De kommer att tro att det är natt och bli aktiva, skapa tunnlar genom hela masken gården. Se till att du inte täcker upp lufthål, dock.
6.
Titta på din mask gård för en vecka eller två. De kommer att bli bra för denna tid så länge de har mat och fukt. Se till att de alltid har gott om gräsklipp och vissna löv. Tillsätt ca u00BE kopp vatten var 3 till 4 dagar, eller när jorden torkar ut.
7.
Släpp maskar försiktigt i skuggan av din trädgård när du re genom njuter av din gård. Ta av locket från burken och lägga den på sin sida på marken. De kommer så småningom finna sin väg ut ur burken och tillbaka till deras naturliga miljö.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en solcellspanelen
    
    Copyright © 2011 give2all.org