välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en raket tennisboll för fysik

Postad av : Jan-Olof Stoor

Fysik projekt finns i alla former och storlekar. De hjälper stärka inlärningen genom att boka kunskap till praktisk användning. Den tennisboll Launcher är en populär projekt och kan användas i en mängd olika sätt. Designen nedan använder kemiska drivmedel och eld för att starta bollen. Om din instruktör har förbjudit användningen av dessa poster, bör du överväga att använda en fjäder, slangbella eller katapult konstruktion. Men om drivmedel inte finns på din begränsade listan eller om du vill förbättra din förståelse för projektiler eller om du bara vill göra något kul på en sommareftermiddag, följ anvisningarna nedan för att skapa en egen bärraket tennisboll.

Du behöver:
7 plåtburkar, 2 5/8-inch diameterCan openerPunch stil flaska openerHammerNail, 5 mm diameterRulerStrong tejp som tejp eller elektriska tapeTennis ballsLighter fluidWooden kök tändsticksask eller en tändare med ett långt handtag.


1.
Skär botten och toppen av sex av dina burkar, så varje ser ut som ett rör. Rengör dem väl genom att tvätta med tvål och vatten. Låt burkarna att lufttorka. Sniff burkar. Om du kan fortfarande känna lukten av tidigare innehåll, tvätta dem igen.
2.
Punch sex triangulära hål runt toppen av din senaste kan. Ta inte bort vare sig upp eller längst ned. Skaka burken svåra att få bort innehållet eller bända ut livsmedel med pincett. När kan är tom, tvätta det väl. Skölj kan och låt den lufttorka.
3.
Hjälp av en hammare, placera en tum spik u00BC från botten av burken med trianglar stansade runt toppen, skapa ett hål. Var noga med att inte spika hela vägen igenom kan.
4.
Anslut röret burkar början till slut, säkra dem med tejp. Fäst sedan kan med hålen, satt i stansade hål i sista röret kan, men lämnar nageln hålet utsätts för.
5.
När du har säkrat varje korsning, linda hela saken i tejp. Börja strax ovanför nageln hålet och linda mot toppen. Upprepa så många gånger du vill. Vid användning, blir bärraket varm, och extra lager av tejp kan hjälpa det längre.
6.
Du vill använda din bärraket tennisboll, hålla fat upprätt och placera spetsen på de ljusare vätskebehållare i spiken hålet. Squirt en liten mängd bränsle i burken. Vänd bärraket upp och ned och gunga det fem eller sex gånger för att fördela bränslet genom pipan av raketen. Placera en tennisboll i den öppna änden av raketen, trycka ner till botten av den första kan. Rikta fat på något säkert, precis som himlen. Använd din mun och blåsa i spiken hålet för att förgasa bränslet. Tänd en tändsticka och hålla nära spiken hålet. Om allt gick rätt, hörs en dov smäll och tennisboll kommer att skjuta i luften.

Tips och varningar


  • Sparris burkar har i allmänhet rätt diameter för tunnan. Använd inte för mycket bränsle. Cirka u00BD oz. per användningen är adekvat. Se till att dina burkar är raka och bandet är tight. Om tennisboll är för stor, skär ett litet hål i det, så det kan pressas in i kan, men tänk på att notera denna ändring, eftersom det kan påverka flygtid och avstånd.
  • alltid försiktig vid hantering av brännbara vätskor. Någon explosion, om än liten, kan vara farligt. Använd skyddsglasögon och handskar när antända bränslet. Om du är under 18, använd under tillsyn av en vuxen.
    Previous:nothing
    Next:göra din egen eteriska oljor
    
    Copyright © 2011 give2all.org