välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en solcell från grunden

Postad av : Jeanette Morales

Någonsin önskat att du kunde bygga din egen solenergi samlare? Även om dessa solceller hemmagjord från scratch inte kan göra mycket för att driva glödlampor eller anordningar, kommer de att demonstrera principen om semiconductivity som gör solceller möjligt. Detta experiment kommer att fängsla både barn och vuxna och kan lätt utföras på en eftermiddag med inget mer än hushåll material och ett par blad av koppar blinkande från hemmet förbättring butik

Du behöver:.
2 4-genom -4-tums skivor av ren koppar blinka.
2 set leder alligator klipp.
Elektrisk värmeplatta eller kamin.
1 liter eller större bred-mun-glas Mason burk.
Bordssalt.
Micro-amperemeter.


1.
Placera en bit koppar blinkande på din el-brännaren och vrid brännaren på hög. Vänta tills brännaren blir glödheta, sedan koka koppar i en halvtimme. Det bör vända alldeles svart.
2.
Stäng av brännaren och lämna koppar på plats för att svalna. De flesta av svart beläggning, vilket är kopparförening oxid, kommer att lossna av sig själv. Försiktigt bort mer av det genom skrubbning av koppar mellan händerna under rinnande vatten. Oroa dig inte om att få varje liten bit av svart på, det är viktigare att bevara den röda skikt av kopparoxid under den
3
Böj den brända blad av koppar och oförbrända. . blad av koppar, så att de passar in ditt glas murare burk utan att vidröra.
4.
Fyll glasburk med hett kranvatten så att ungefär en tum av varje sticker kopparplåt från vatten. Lägg till 3 msk. av salt.
5.
Anslut en alligator klipp mellan de oförbrända koppar blinka och den positiva polen på din mikro-amperemeter. Anslut den andra leda mellan dina brända koppar blinkar och den negativa polen på mikro-amperemeter. Se till att två skivor av koppar blinkande vidrör inte men båda är nedsänkt i saltvatten lösning.
6.
Flytta solcellen du just gjort från scratch i solen och observera värdena från de mikro-amperemeter. Din skapelse är också ett svagt batteri, så det kommer att visa lite ström även i skuggan, men bör visa betydande spikar när den utsätts för solen.

tips och varningar


  • Lämna inte koppar utan tillsyn på spisen.
    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en metall smältverk
    
    Copyright © 2011 give2all.org