välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en solcellspanelen

Postad av : Camilla Näslund

Ända vill göra dina egna experiment hemma? Du kan visa principen om semiconductivity genom att skapa egna solcellspanel. Även om detta kanske inte göra mycket för att tända en glödlampa, kommer den att producera mätbara mängder av nuvarande använder mest vanliga hushållsartiklar. Se till att alla barn som utför detta experiment har tillsyn av en vuxen för koppar-och matlagning lödning delar av processen

Du behöver:.
Klart fodral utan märkning
1 12-för-12-tums plåt av koppar blinka.
Tin snips.
Isolerad koppartråd.
Lödning pistol.
Sandpapper.
Silicon fogmassa.
Stor pipetten.
Dricksglas.
Två uppsättningar leder krokodilklämman.
Elspis.
Bordssalt.
Micro-amperemeter.


1.
Klipp till en bit ur koppar blinkande det är bara stor nog att täcka en av brännarna på din elspis utan någon överlappning. Trimma den, om nödvändigt, se till att den också passar i CD-fodral utan överlappning.
2.
Vrid en av brännarna på din spis upp till högt. När det är glödhet, placera cutout kopparplåt på den och låt den koka i en halvtimme. Den koppar ska vända helt svart.
3.
Stäng av brännaren och lämna koppar på den för att svalna. Flingor av den svarta beläggningen kommer att flyga från koppar, hoppa så långt som ett par inches. När de flesta av de svarta kopparförening oxidskiktet har flagnat, gnid försiktigt den i dina händer under rinnande vatten för att ta bort mer. Oroa dig inte om att ta bort varje flinga av svart.
4.
Trim annan pjäs ur koppar blinkande medan du väntar på kokta koppar svalna. Detta bör vara ett U-form vars ytterkanterna är bredare än kokta bit koppar, men dess inre kanterna ska vara lite smalare än kokta koppar så att det finns en viss överlappning. Både ark av koppar bör få plats i en fodral utan att sticka ut förbi kanter av plast.
5.
Sand ena hörnet av kokta koppar ner till ren metall igen. Skala av isoleringen från den sista halva tum eller så av en bit av isolerad koppartråd och löda den på plats på den rena hörnet av kokta koppar. Detta blir din minuskabeln. Löd en annan bit koppartråd, med den sista halva tum eller så fråntagen isolering, till U-formad av koppar. Detta blir din pluskabeln.
6.
Bryta isär två bitar av fodral --- de ska knäppa isär enkelt på gångjärnet. Använd rikligt med silikon tätningsmaterial för att limma U-formad av rå koppar på plats. Tryck försiktigt på koppar som du går det till plast CD hölje --- du måste se till att det inte finns några bubblor i skiktet av kisel så att den är vattentät.
7.
Limma kokta koppar till U-form, med mer kisel. Se till att den negativa vänd uppåt mot den öppna änden av U och att de kala delen av koppar ledningar och eventuella ren koppar kvar exponeras på kokta koppar är båda helt täckt i silikon för att isolera dem från den rena kopparplåt. Lämna ett Unglued utrymme genom vilket du kommer att kunna hälla salt vatten in i cellen.
8.
Låt bota silikon. Hur lång tid detta tar beror på tillverkarens anvisningar, men det är viktigt att du tillåter denna gång för tätningen att vara vattentät.
9.
Blanda varmt kranvatten med flera matskedar salt i ett dricksglas. Använd en stor pipetten för att lägga till saltvatten till din hemgjorda solcellspanel. När det är fullt av saltvatten, täta gapet du fyllt igenom det med mer kisel så att cellen är helt vattentät. Låt kisel bota igen.
10.
Placera din hemmagjorda solcellspanelen i solen. Du kan ansluta en mikro-amperemeter till positiva och negativa ledare i cellen med krokodilklämmor för att mäta strömmen som går genom den.

tips och varningar


  • Lämna aldrig din elspis utan tillsyn när den är påslagen och kopparhalten matlagning.
    Previous:nothing
    Next:hur man spåra shuttle NASA
    
    Copyright © 2011 give2all.org