välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en solpanel för en vetenskap rättvis

Postad av : Ulf Friberg

Du kan visa principen om semiconductivity för en vetenskap rättvis genom att skapa egna solcellspanel. Även om detta kanske inte göra mycket för att tända en glödlampa, kommer den att producera mätbara mängder av nuvarande använder mest vanliga hushållsartiklar. Skaffa en förälders övervakning för koppar-tillagning och lödning delar av denna process och se till att lämna ytterligare tid för att designa och inreda din vetenskapsmässa display. Du kan välja att visa solcellen effektivitet och hur den förhåller sig till solens position genom diagram hur mycket ström den mäts med jämna mellanrum under dagen.

Du behöver:
Klart fodral utan märkning
. En 12-tums med 12-tums plåt av koppar blinka.
Tin snips.
Isolerad bronstråd.
Lödning pistol.
Sandpapper.
Silicon fogmassa.
Stor pipetten.
Dricksglas.
Två uppsättningar leder alligator klipp.
Elspis.
Bordssalt.
Microammeter.


1.
Dra fram-och bakstycke av cd-fodral isär.
2.
Klipp två bitar av kopparplåt: Man ska vara 3 1 /2 inches torget. Den andra ska vara en U-formad bit av koppar vars yttermått är 4 inches i diameter, 4 inches hög, och varje del av U bör vara ca 1/2-inch bred.
3.

Sätt på en av brännarna på din elspis. När det är glödheta, låg torget bit kopparplåt på den och låt den koka i en halvtimme-det skulle visa svart. Släck köket och vänta medan koppar kyler. Bitar av den svarta beläggningen kommer att flyga på det.
4.
Skrubba kokta koppar försiktigt mellan händerna under rinnande vatten för att avlägsna flera av svart beläggning. Torka det noggrant och sedan sand ett hörn tillbaka ner till ren metall.
5.
Klipp två bitar av isolerad koppartråd, var ungefär en fot lång. Skala av isoleringen från de senaste femtio-tums eller så i båda ändarna på varje bit. Löd ena änden av en bit till den slipade hörnet av kokta koppar. Löd ena änden av den andra biten till den råa U-formad av koppar. Lämna den fria änden på varje ledare bara för nu.
6.
Använd rikligt med silikon för att täta U-formad av koppar på att en panel av fodral . Kontrollera att tätningen du skapar är vattentäta, men att det fortfarande finns några utsatt koppar röra saltvatten du ska lägga till. Se också till att alla synliga delen av kabeln du lödningar på plats är helt täckt med lim.
7.
Limma torget, kokta blad av koppar på plats på toppen av U -formad. Lämna en lucka genom vilken du kan lägga till salt vatten. Den kisel ska isolera de två-hålla dem från att röra-medan bildar ett vattentätt band. Se till att det finns någon utsatt koppar på både ark som kommer att vara i kontakt med saltvatten när den läggs. .
8
Låt kisel sealer att bota: Detta beror på kisel som används, men det kan ta så lite som en halvtimme eller så mycket som 24 timmar
. 9.
Blanda varmt kranvatten och salt tillsammans i ett dricksglas och använd sedan en stor pipetten för att hälla lösningen salt vatten i solcellen. När cellen är full, täta avståndet till mer kisel så att den är helt vattentät. Tillåta denna nya del av kisel för att bota.
10.
Anslut kabeln från den råa koppar till den positiva polen på din microammeter med en uppsättning av krokodilklämman leder. Anslut sladden från det kokta kopparplåt till den negativa terminalen på din microammeter.
11.
Placera solcellspanelen du skapade i solen, kokta koppar uppåt och kontrollera hur mycket ström som går genom microammeter varje halvtimme eller så. Notera resultaten för att ingå i din vetenskapsmässa displayen.

Tips och varningar


  • Lämna aldrig din elspis utan uppsikt när du lagar mat i koppar.
    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en hemmagjord batteri
    
    Copyright © 2011 give2all.org