välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ett vattenreningssystem

Postad av : Annika Hultén

Oavsett om det är en nödsituation överlevnad lösning eller ett livsstilsval, kan du göra en hemmagjord vatten filtersystem ur lite mer än ett par hinkar, sand, kol och grus. Se till att ta vatten från en rinnande källa som en ström eller snabbrörliga floden. Om du tar vatten från en stilla vatten källa, måste du låta det sitta, så att sedimentet att lösa, och skumma sedan klart vatten från toppen innan de införde det i ditt vattenreningssystem

Du behöver:.
5-liters hink.
Plastbehållare.
Borrmaskin.
VVS tråd.
Takkrok.
Filtrering tank.
Ogenomskinlig uppsamlingstank med tättslutande lock.
.
Gummislang.
Silikon.
Strumpbyxor.
Träkol.
Små stenar.
Fin sand.

Ställa upp systemet


1.
Borra många små hål i botten av plast skål. Borra fyra större hål jämnt fördelade runt kanten av skålen
2
Surrningsgarn tråd loopar igenom hålen i kanten av skålen. . Sedan vrida ihop dem, gör en slinga för att avbryta det från taket kroken.
3.
Borra ett hål bredden på din gummislang i ena sidan av filtrering tank, så nära botten som möjligt.
4.

Trä gummislang genom hålet bara knappt till filtrering tanken och säkra den på plats på både insidan och utsidan av tanken, med silikon. Tryck på en liten fyrkant av strumpbyxor material i tätningsmassan även på insidan av tanken så att den täcker öppningen av slangen. Låt tätningsmedlet torka i ett väl ventilerat utrymme.
5.
Placera filtrering tanken på en stabil, upphöjd yta. Installera takkrok över det och hänga den perforerade skålen från takkrok.
6.
Placera den slutna tanken på golvet nära filtrering tanken och låt den fria änden av gummislang vila inne i septiktanken.
7.
lager finkornig sand på botten av din filtrering tank --- den strumpbyxor över gummislang kommer att hålla den efter filtrering i ditt dricksvatten. Tvätta sedan din småstenar i starka, rinnande vatten och lager dem över sanden. Slutligen, placera träkol över gruset.

Du använder systemet


1.
Hämta vatten från en rinnande bäck i din 5-liters hink.

2
Häll vatten från hinken till den perforerade skålen
3
Låt vattnet filtrera genom filtrering tanken till den slutna tanken. . . sedan bort slangen från anläggningen tanken och täcka den ordentligt för att spara renat vatten.

    Previous:nothing
    Next:vad är kärnkraft?
    
    Copyright © 2011 give2all.org