välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör simulerade magsyra

Postad av : Jonathan Nyberg

Magsyra är en stark syra som produceras och utsöndras av celler i magen. Ofta för naturvetenskapliga projekt, kan du behöva göra en simulerad magsyra. Detta kan hjälpa dig att förstå hur olika livsmedel och vissa läkemedel mot magbesvär reagerar med syran i magsäcken. Nedan finns en enkel guide till att göra din egen simulerade magsyra

Du behöver:.
Saltsyra acidWaterTable saltPotassium chlorideA glasflaska

Hur göra Simulerad magsyra

<. br> 1.
reda på hur mycket magsyra du behöver. Det kommer att vara lättast att lista ut i metriska enheter, t. ex. liter. Du behöver så här mycket vatten.
2.
Få någon saltsyra. Saltsyra är den viktigaste ingrediensen i magsyra. Du kanske kan hitta den på en järnaffär.
3.
Mät upp saltsyra. Koncentrationen av saltsyra i magsäcken syra är ca 0,155 Molar (mol per liter). Detta innebär att för varje liter av magsyra du vill göra, behöver du 5,6 g saltsyra. Var försiktig, eftersom saltsyra är mycket stark och kan bränna dig lätt.
4.
Blanda saltsyra med vatten. Det bästa sättet att göra detta är att lägga till vatten i din behållare först, och sedan lägga till syra. Se till att du lägger en stram locket på flaskan, och sedan skaka den.
5.
Lägg övriga ingredienserna. Den andra huvudsakliga ingredienserna i magsyra är kalium och natrium. För varje liter magsyra, kommer du vill lägga till 5 g koksalt, och ytterligare 5 g kaliumklorid (ibland säljs till salt uppfarter).

    Previous:nothing
    Next:hur man gör ett vattenreningssystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org