välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar pilspetsar

Postad av : Jonathan Nyberg

Indianer designat många olika pilspetsar-cirka 1. 200 typer på skiva-och mycket kan fastställas om en pilspets om du har enkel information som materialet den är gjord av, där du hittade den och dess form och design
. När du har korrekt identifierat pilspetsen, en värld av kultur och historia kommer att öppna upp till dig. Även om själva objektet användes av endast en person, troligen en man, för jakt och fiske är det inkörsporten till en kultur som existerade kanske tusentals år sedan, på samma jord du stod på när du hittade den.
1.
Identifiera den plats där pilen hittades. Om du känner till stat eller den region där pilspetsen är från, som kommer att begränsa listan över möjliga projektil poäng från 1200 till ett par hundra alternativ.
2.
Beskriv materialet pilspetsen är tillverkad av om du inte känner till området den kom ifrån. Chert, till exempel, hör hemma i Illinois och Missouri område.
3.
Bestäm den övergripande formen av pilspetsen. Till exempel är det berodde, stemless eller skårad? Om det är härrörde, notera formen på stam, stemless, vare sig det är räfflade eller inte, hack, vare sig det är hack i sidan eller från hörnet. Placeringen och utformningen av pilspetsen är nog för att reducera den typ som bara ett dussin möjligheter.
4.
Konsultera en bok som specialiserat sig på projektilen poäng från ditt område för att dubbelkontrollera din pilspets redan kända sådana. "Pilar Sten Artifacts: En praktisk vägledning för Surface Collector och amatörarkeolog" av CG Yeager är en klassiker. Två andra alternativen är "Pilar och projektil Points" av Lar Hothem och "Den Officiella Overstreet Identifiering och Prisguide till indiska Pilar" av Robert M. Overstreet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org