välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan se den internationella rymdstationen på natthimlen

Postad av : P-O Lennartsson

Visste du att den internationella rymdstationen nådde sin 10: e året i omloppsbana i november 2008? Detta utrymme laboratorium fortsätter som ska byggas av astronauterna från 16 olika länder. Här är hur man skymta det nästa gång det passerar över din plats

Du behöver:. .
Körs van
Underhåll.
Camping leveranser.
Massor av mat.
Liter vatten.


1.
International Space Station, ISS eller som NASA kallar det, omloppsbanor kontinuerligt cirka 230 miles över jorden. Det är den största konstgjorda satelliten i omloppsbana, och reser cirka 17. 000 miles per timme. ISS används för att studera effekterna av långvarig rymdfärden på människor, samt att bedriva annan vetenskapliga experiment i de unika förutsättningarna i rymden. ISS är tillräckligt nära jorden att den kan ses med blotta ögat under klara nätter. Vad du faktiskt ser är en ljus peka ljus rör sig snabbt över himlen. Vi har tur att NASA kan sprida exakt när och var att se den i himlen genom att följa dessa instruktioner.
2.
vill se rymdstationen på himlen, gå till NASA spårning webbplats på http://spaceflight. nasa. gov/realdata/tracking/(länk nedan). På menyraden längst upp, rulla muspekaren över Realtime Data, och klicka på observation möjligheter. Du har 2 alternativ här. I rutan till vänster märkt Snabbt och enkelt setts av City, ange ditt land och klicka sedan på ditt tillstånd och stad, och du får koordinaterna och datum när ISS kommer att passera genom. För hjälp med hur man ska tolka koordinaterna, gå tillbaka till realtidsdata och Iakttagelserapporter möjligheter i menyraden, och du ser Iakttagelserapporter Hjälp under där du skrev din stat och stad.
Om du hittar en bild förklaring lättare att förstå, sedan använda nästa metod.
3.
gå upp till menyraden, till Realtime data, och klicka på Iakttagelserapporter möjligheter. Denna gång går till den gula rutan i mitten märkt Skywatch 2,0, och klicka på Start Applet. Skriv in ditt postnummer och tryck på Retur eller klicka på kartan tills du når din plats. Välj Nästa Iakttagelse till botten, och kommer appleten att beräkna nästa gång du kan se rymdstationen med blotta ögat från där du är. Men vi får fortfarande samma lista med koordinater. Inga problem. Klicka bara på Sky Track knappen på botten, och du får en bild av de konstellationer med rymdstationens spår över himlen. Du kan flytta Sky View runt med pilarna och +-knapparna högst upp till vänster för att hjälpa dig att få inriktade mot himlen
4
Om du kan identifiera en konstellation som Orion. . eller Karlavagnen, kan du räkna ut vilken riktning man ska leta tills du får en bra idé där rymdstationen kommer att visas. Om du behöver lite hjälp, gå till Astroviewer. com (länk nedan). Fyll i din stad och gå till Aktuellt natthimlen, och det kommer visa dig vad natthimlen för närvarande ser ut där du bor, med konstellationer märkt. Om du kan se vad konstellation eller stjärnor på ISS kommer att passera genom på NASA kartan och du kan identifiera de poster i skyn, då du kommer att se det när det kommer från!
5.

Om den är grumlig ut en natt, kan du gå tillbaka till nästa observation knappen och du får nästa dags spår, och du kan klicka på Skytrack och få nästa dags spår karta. Om du inte har en bra utsikt eller spåret är för närvarande under horisonten, försöker hitta en plats där du kan få upp högre och får mindre ljusföroreningar för en framtida pass.
6.

Om du går på NASA TV och kan se när rymdfärjan och rymdstationen kommer att dockning eller avdockning kan du se dem verkar jaga varandra över himlen en dag eller två före och efter.

Få dina vänner eller familj ihop och har en visning parti en natt. Ha roligt!

Tips och varningar


  • Denna metod kan också användas för att se rymdfärjan om det för närvarande i omloppsbana.
  • Om du har en kompass, då kan du se exakt vilken riktning man ska titta, så är det bara uppskatta hur många grader över horisonten för att se (90 grader är rakt upp).
  • rymdstation omloppsbana kring jorden, ungefär 15 gånger per dag.
    Previous:nothing
    Next:hur man tar hand om blommor
    
    Copyright © 2011 give2all.org