välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser en metrisk skjutmått

Postad av : P-O Lennartsson

En tjocklek är en typ av mikrometer för att göra mycket exakta mätningar. Tillägget av ett nonie kan göra bromsok ännu mer precisa och lättare att läsa. På en metrisk bromsok, det finns tio avdelningar på Vernier skala. Dessa indelningar representerar andra decimalen, 0,01 mm. Ytterligare underuppdelningar kan läggas till maker mätningen ännu mer exakt. Med dessa indelningar på en separat skala tillåter dem att vara placerade längre ifrån varandra och därför lättare att läsa

Du behöver:
punkt att mäta.
Metric bromsok med Vernier skala.


1.
Ställ bromsok till det objekt du vill mäta. Använd tummen hjulet på nonie att finjustera att mäta och sedan använda låsratten att låsa dem på plats.
2.
Hitta "0" på Vernier skala och se vilket nummer det pekar på utifrån den fastställda skalan. Om det är mellan två nummer, välj den lägre av de två. Detta är den fasta skalan mätning och i bilden, det är 0,4 mm.
3.
Hitta linjen på nonie att just sammanfaller med någon annan linje utifrån den fastställda skalan. Det nummer som den ställer upp med inte spelar någon roll så länge den rader upp exakt. Numret på linjen från Vernier skalan är Vernier mätningen. (På bilden är det 0,058). Observera att detta ok med en noggrannhet på 0,002 mm.
4.
Kombinera de två mätningarna. I detta fall skulle den totala mätningen 0,458 mm.

Tips och varningar


  • Om två linjer på nonie verkar vara uppradade med två linjer på den fasta skalan, kan du ta genomsnittet av de två Vernier avläsningar.
    Previous:nothing
    Next:vinterväder fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org