välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser framtiden i teblad

Postad av : P-O Lennartsson

Även om te har kallats ett mirakel växt, som kan göra allt från att hjälpa dig gå ner i vikt i kampen mot cancer, verkar det fortfarande så slumpmässigt att folk faktiskt läser teblad att förutsäga framtida händelser. Du kan lika gärna försöka att "läsa" en toalett skål eller en bit tuggummi. Var i världen gjorde praktik ifrån? Tasseography, som det ibland kallas, är en urgammal kinesisk metod som spred sig till Europa via nomadiska zigenare i mitten av 1800-talet. Och medan de flesta människor inte tar konsten att te-blad behandlingen för stort allvar längre, är det ändå en fascinerande hobby.

För alla er pop-kultur entusiaster där ute, kan referenser till te-blad läsning finns i allt från böcker ("Harry Potter", "Sherlock Holmes"), till TV-program (visserligen mestadels på såpoperor eller "X-Files" knockoffs), till riktigt dåliga filmer (helst på USA Network).

Visst, det är möjligt att ha din teblad läsa på nätet, men det är så mycket coolare att veta hur man göra det själv. Det är ett bra sätt att helt galen dina vänner och röra dem för livet. Läs vidare för att ta reda på om det är din kopp te.

Du behöver:
regnvatten
. värmekälla.
potten.
aluminiumfolie.
koppar.

göra te på rätt sätt

Vi kommer att anta det, eftersom du läser den här artikeln spelar tristess definierbar roll i ditt liv. För en lyckad te-blad läsning är allt du behöver en melodramatisk väsen, några leveranser kök och en lättlurad vän som passar lika uttråkad. Vad du behöver:

* Te i lösvikt, någon smak. "Loose" te inte hänvisa till sina sexuella preferenser, utan betyder det att du använder faktiska te blad som flyter löst i din kopp, istället för att använda en tepåse. Vi rekommenderar att du använder en kinesisk te, eller en med ett minimum av finkornigt damm. Om du råkar ut ditt ämne (den vars framtid du kommer att läsa), låt honom välja en favorit smak. Om inte, använd den otäckaste smak du kan hitta.

* Ett vitt eller pastellfärger tekopp med ett brett brätte. Det måste vara vitt, eller kommer du inte att kunna läsa mörka blad i botten, och det bör ha ett stort brätte, så bladen har en större yta att hålla sig till i botten av koppen. Om du är på jobbet, kommer en frigolit kopp göra, men vi måste berätta för din chef att du är slacking (som om hon inte redan vet).

* Ett stort fat.

* En tesked.

Nu är du redo att göra lite te.

1. Placera en tekanna full med vatten på spisen. Åh, och se till att köket är på.

2. Placera torra teblad på ett fat. Har din vän rör dem runt medan vattnet kokar. Blåsljud något obegripligt under det här steget för dramats skull.

3. Be din vän att kasta några blad i potten (mängden spelar ingen roll).

4. Brygga te utan en sil, och se till att bladen är lösa i potten.

5. Efter te börjar ångande, har din vän hälla ut lite i koppen.

6. Låt det svalna. Sitta, koppla av, arbeta i ditt cv, spela poker . . . vad som helst.

    
    Copyright © 2011 give2all.org