välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man volontär på en ekologisk gård

Postad av : Magnus Ekblad

Så du njuta av ekologiska livsmedel och vill lära dig mer om vad som händer i produktionen. Kanske skulle du vilja få in det ekologiska jordbruket själv eller kanske du bara vill göra något som är ett avsteg från din dagliga rutin. Här är några tips att arbeta som volontär för ekologiskt jordbruk
1.
Gör din forskning. Det många leverantörer som matchar volontärer med ekologiska gårdar och ägare. Läs mer om dessa organisationer. Försök att se om du kan få referenser. Om du har haft vänner gör detta, fråga dem om deras råd. Vissa stater har mer ekologiska gårdar än andra. Det viktiga är att se till att detta är något du vill göra och att göra din due diligence och forskning förväg. Ekologiskt jordbruk kan vara roligare för dig än du först insåg.
2.
En organisation som har fått höga betyg är WWoof. org. De har webbplatser som överensstämmer med frivilliga med ekologiska jordbruk världen över. Det finns en medlemsavgift på 20 dollar per år för att hjälpa dem med deras administrativa kostnader och du betalar detta initialt antingen online eller via e-post. När denna avgift är betald, har du en lista över alla ekologiska gårdar begär volontärer i hela landet du väljer. WWOOF inte bär något ansvar för dina val, de är bara matchmaker och du måste bekräfta en övergång form innan du använder deras tjänst. Det är upp till dig att hitta en plats som du vill volontär och kontakt som webbplatsen själv för att se om det finns en träff. Det är nästan som att söka jobb, förutom att du är volontärarbete. Vissa gårdar tar folk utan erfarenhet och du kan välja om du vill stanna allt från 2 dagar till längre som en månad eller mer. Andra gårdar vill ha mer erfarenhet, men de uppger att på deras sida. Du kan hjälpa andra genom att lära sig mer om hållbart boende och ekologiskt jordbruk.
3.
Eftersom du är frivilligt, det finns ingen lön inblandade och du måste lämna din egen transporation till gården. De gårdar ger boende och mat som ni garantera att arbeta ett visst antal timmar för dem per dag. Vanligtvis är det runt 5-6 timmar per dag. Vissa gårdar vill att människor under längre perioder, t. ex. 1-4 månader. Andra kan ta människor att stanna kvar i dagar till veckor. Också, inte alla har bostäder inomhus, vissa föreslår att du ta med ett tält, men att de fortfarande ger dig mat och en plats att använda till toaletten, etc. . . Om du är intresserad av ekologiskt jordbruk, skulle vilja göra något annorlunda och lära sig något nytt, kan det vara värt åtminstone lite forskning på. Om en gång där, tycker du att det ekologiska jordbruket är inte för dig, åtminstone fylla de åtaganden som du gjort.

tips och varningar


  • Se till att du alltid är försiktig med vad matcha webbplats du använder och framför allt måste du alltid vara försiktig med din säkerhet.
  • Om du väljer att göra detta, berätta för familj och vänner var du ska bo, ge dem kontaktuppgifter och längden av din vistelse.
  • Du kommer antagligen att ta med egna grundläggande neccessities, toalettartiklar , etc. . . samt en sovsäck minst.
  • Varje gård ägaren kommer att ha olika krav, så måste du förstå dem innan du bestämmer dig för att göra och också förstå vilken typ av boende och mat de kommer att ge för dig.
  • Nästan alla gårdar kan rymma veganer eller vegetarianer, men fråga först om du behöver en speciell diet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org