välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur många sorters delfiner finns det?

Postad av : Annika Hultén

Delfiner är intelligenta marina däggdjur som lever alla hav i världen och är mycket nära släkt med valar och tumlare. Det finns 33 kända arter av marina delfiner och ytterligare fyra arter av delfiner som lever i både havet och i floder. De mest kända delfin är flasknosdelfinen, medan arter som späckhuggare och GRINDVAL är egentligen inte valar alls, men delfiner

Platser

Dolphin arter karakteriseras ofta av var de finns. Till exempel Atlanten vita dubbelsidig delfin, brokig Atlanten puckel-stödda delfiner och Atlantic delfin alla finns i olika delar av Atlanten.

Upptäckare

Några delfin arter är uppkallade efter de personer som antingen först beskrev dem för forskarvärlden eller upptäckte dem. Sådana delfiner omfattar Commersons, Heaviside's, Hectors, Rissos och Frasers delfin.

Späckhuggare

Späckhuggare är de största medlemmarna i delfinen familjen. Vissa kan växa till en längd av 32 meter och väga upp till nio ton.

Flasknosdelfiner

Flasknosdelfiner finns över hela världen i tropiska och tempererade vatten, bor klara av kallare temperaturer runt polarområdena. Utvalda i TV-serien "Flipper" på 1960-talet, dessa däggdjur är de mest sett delfiner längs den amerikanska

Pods

Delfiner är sociala varelser som lever i grupper av flera medlemmar kallas pods. Delfiner kommunicerar med varandra med ljud som visselpipor och klick.

    Previous:nothing
    Next:Vad är hovar?
    
    Copyright © 2011 give2all.org