välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur svamp jaga murklor i Indiana

Postad av : Jeanette Morales

För oss ivrig toppmurkla svamp jägare kan April inte komma fort nog. I Indiana, börjar svamp säsong redan i slutet av mars beroende på vädret. Varm regnigt väder ta upp svampen. Värmer nätter är hjälpsam också. Vi är ganska mycket i händerna på Moder Natur om huruvida det kommer att bli en god skörd. En kall knäppa under april kan orsaka en kort säsong. Det korrekta namnet för dessa läckra delikatesser murklor men mest jägare bara hänvisa till dem som svampar
1.
Om du är ny på murklor jakt eller aldrig har haft mycket tur att hitta dem, är det bra att ta hjälp av någon erfaren, åtminstone att börja med. Det kan vara nedslående och beklämmande att gå till skogen med höga förväntningar och hittar ingenting. En stor del av att vara framgångsrik innebär att gå åt höger skogen eller område.
2.
Låt oss börja från början. Även om det är varmt, rekommenderas att bära långbyxor och bra promenadskor. Sandal och shorts är inte en bra idé på grund av törnbuskar, insekter, etc. Tidigt på våren är fästingsäsongen så du kanske vill att spraya med en insekt avskräckningsmedel innan du går ut. En käpp är bra att kratta löv tillbaka eller dra växter ur vägen. Inget behov av något fancy, bara hålla utkik efter en fallen klubba som passar din hand bra. Du kommer att ha något att bära ditt fynd i, så se till att ta en tom bröd säck eller plastpåse. Vissa jägare använder en liten säckväv eller nät säck för att de tror sporer från murklor kommer att släppa igenom hålen uppmuntra fler att växa i området. Det finns alltid nästa år att tänka på.
3.
I Indiana och kringliggande stater, svart murklor är de första att finna ofta börjar i slutet av mars. Som namnet beskriver, toppar är svart eller mörkt brun. Denna typ murklor verkar inte vara så riklig och i mer begränsade områden. Det kan verkligen inte ont att ge det ett försök ändå.
4.
Nästa typ som ofta förekommer är kallade pop-ups, Snakeheads eller olika andra namn. Denna typ har en annan form än alla andra. Dessa är mer ömtålig och lätt faller sönder, men inte mindre gott. De toppar är mellanbrun och stjälkarna är ljus i färgen. Stjälkarna kan vara ganska hög. De finns i hela april, så år rikare än andra. Det som gör murklor så fascinerande är att de är ett sådant mysterium och oförutsägbar.
5.
Beroende på vädret, nästa typ som finns är gråaktig i färgen. De varierar i storlek från små till 6 inches tall. Denna typ murklor samt tidig svart typ är svampig och har en honungskaka utseende.
6.
Den sista typen murklor hittades av säsongen är gula eller vita och kan vara ganska stora. Ibland 80-10 inches lång och har också vaxkaka utseende. Eftersom de kan vara så stor, är dessa spännande mycket att hitta och kan trevligt spetsa din säsong om du har turen att hitta denna typ. Skryter rättigheter är generöst tillåtna. Dessa största typen murklor återfinns normalt i slutet av april till första maj.
7.
Om du inte känner till en skog eller område där murklor har hittats innan den är bra att veta vad man ska leta efter. Det är också mycket fördelaktigt att lära sig några viktiga träd. Jag har sällan hittat murklor i en skog som främst ek. Murklor är mycket mer sannolikt att finna i en skog av aska, poppel, alm, mörka körsbär och tall. En trolig plats är i ytterkanten av dessa träd. En bra jägare iakttar omgivningen när de hittar murklor. Den marktäckande är nyckeln också. Murklor som fuktiga områden, steniga områden och områden där gräs eller annan växtlighet börjar växa. Oftare än inte, är murklor finns i grupper eller patchar. Så om det finns någon, finns det troligen mer, så sök i området väl.
8.
Det finns platser murklor finns andra än skogsområden, som din gård, betesmarker eller gamla grusvägar eller stigar. Människor som hittar dem på dessa platser är oftast inte letar efter dem med flit, men har hänt dem. Naturligtvis skulle det vara klokt att kolla där nästa år också. God jaktlycka!

Tips och varningar


  • Om du är osäker på om vad du har hittat är en ätlig Morel, har en erfaren jägare kolla upp dem åt dig . Det finns några olika typer av giftiga svampar.
    
    Copyright © 2011 give2all.org