välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

olika typer av kristaller

Postad av : Valon Istrefi

Kristaller är fasta ämnen som består av en specifik molekylär makeup. De är alla baserade på en enda molekylär Strand, som är en kombination av olika element. Detta programområde är upprepas flera gånger och alla är bundna tillsammans, sträcker sig i alla riktningar från start molekylen. Det finns ett antal olika typer av kristaller, varje typ innehåller ett antal särskilda kristaller. Följande är några av de grundläggande klassificeringar av naturligt formar kristaller

Isometrisk

Isometrisk kristaller bildas med samma längder längs alla axlar. De kan ha fyra ansikten (kuber), åtta eller tio, alla av samma storlek.

Hexagonal

Dessa kristaller har sex flata sidor av samma storlek. När de är skurna på mitten, kommer tvärsnitt av dessa kristaller bildar en sexhörning.

Covalent Kristaller

Dessa kristaller har kovalenta bindningar mellan alla molekyler som gör dem upp, vilket innebär att elektroner delas mellan bundna molekyler. Dessa kan ses som en gigantisk molekyl, och de vanligtvis har mycket höga smältpunkter.

Ionic Kristaller

De molekyler i dessa typer av kristaller hålls ihop av elektrostatiska krafter. De är mycket hårt, ett exempel på denna typ av kristall är vanligt bordssalt

molekylär Kristaller

Dessa typer av kristaller är mycket mjuka, i motsats till andra typer av kristaller. . Detta beror på att deras obligationer noncovalent och svaga, sådana de som bildats med väte.

    Previous:nothing
    Next:göra ett kretskort
    
    Copyright © 2011 give2all.org