välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

som uppfann den första teleskopet?

Postad av : P-O Lennartsson

. Det första teleskopet var en idé och en uppfinning som både Hans Lippershey och Galileo Galilei hade direkt ingång i. Teleskopet har gjort stora konsekvenser när det gäller astronomi och har utvecklats mycket sedan starten

Du behöver:
Källa av starkt ljus.
Lokala viltvårdare (tillval).

Hans Lippershey

I Holland utvecklades en man vid namn Hans Lippershey första tanken att använda en lins för mycket förstora objekt. Detta skedde i år 1608.

Galileo Galilei

I Italien, en man vid namn Galileo Galilei används sedan för denna upptäckt att bygga det första teleskopet, år 1609. Vissa skulle hävda att även om han använde Lippershey upptäckt att uppfinna teleskopet, var Galileo den som gått en bit extra och faktiskt uppfann det.

Astronomi

området astronomi var mycket avancerad med uppfinningen av Galileis teleskop, och enheten användes för att först se kratrar på månen, Saturnus ringar, fyra moons av Jupiter liksom solfläckar på solen.

Advancement

Utvecklingen av teleskopet senare fram av ett antal av andra forskare som Sir Issac Newton, James Short, Cherubin d'Orleans, J. P. Lemiere och Ignatio Porro. Många av dessa framsteg ingår att använda teleskopet motiv för att utveckla den första kikaren.

Förstoring

Galileis första teleskop kunde bara visa objekt i rymden vid 30x förstoring. Den genomsnittliga teleskopet kan nu se föremål tydligt mellan 50x och 75x förstoring, och mer kraftfull hem teleskop kan visa objekt i rymden på en bra bit över 600x förstoring.

    Previous:nothing
    Next:göra bränsle från gräsklipp
    
    Copyright © 2011 give2all.org