välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en järv?

Postad av : Jonathan Nyberg

Järven är den största medlemmen i vessla familjen. Det finns i den norra delen av västra USA och Kanada samt Alaska, Sibirien och norra Europa. Utbudet av järven förlängas en gång hela vägen in i östra USA och Kanada så långt söderut som Pennsylvania, men djuret är nu en hotad art i de nedre 48 staterna. Uppskattningsvis 500 järvar lever där, enligt US Fish and Wildlife Service

Beskrivning

Järven har ett tjockt, knäböj kropp med korta ben och lång päls. Pälsen är mörkbrun eller svart och djuret har en rand av gyllene eller vitaktig päls som löper längs båda sidorna.

Storlek

Längden på en genomsnittlig järv är ca 40 inches och hanar kan vara 16 inches hög på deras axlar. Wolverine hanar väger någonstans mellan 25 och 40 pounds, med honorna väger betydligt mindre-omkring 15 till 30 pounds

Diet

Järven är en skicklig asätare, men är också kapabel att döda sitt eget byte, med. marken ekorrar och harar snöskor en favorit. Kan överleva under långa perioder på lite mat, kommer järv hitta och äta upp av kropparna av döda djur under vintern.

Habits

Järven kan resa så många som 40 miles på en enda dag ser för en måltid. Arten har varit känd för att äta djur som fångats i fällor och butiker räd av mat i stugorna, vilket gör dem en stor olägenhet för jägare och jägare.

Konservering

Eftersom järvar trivs i vildmarken bort från människor, är de arter hjälpt av några bevarandeåtgärder som ser till att bevara dessa områden. I stater som Alaska där järven lagligt kan fastna, är strikta gränser sätta på antalet djur som kan tas varje säsong.

    Previous:nothing
    Next:hur många sorters delfiner finns det?
    
    Copyright © 2011 give2all.org