välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är staten djur av Hawaii?

Postad av : Stefan Svensson

Delstaten Hawaii utsett knölval som sin officiella statliga marina däggdjur 1979. 29 år senare, 2008, bestämde lagstiftaren att munksälen bör staten symbol som representerar däggdjur. Medan tusentals knölvalar kan ses i Hawaiian vatten varje vinter, är munksälen befolkningen på nedgång. Detta sigill jagades till kanten av utplåningen av mannen i 19-talet och fortfarande möter modern faror som sjukdomar och blir intrasslad i fiskenät

Storlek

knölval är en utrotningshotad art, med en beräknad från 3 till 40 kvar i världshaven under 2009. Den knölval kan nå en längd på 52 fot och väger så mycket som 50 ton-dess hjärta med fyra rum kan väga över 400 pounds

migration

stora delar av norra Stilla havet knölval befolkningen migrera till Hawaii. Islands från november till maj varje år för att para sig. Denna migration s rundresa körsträcka är så mycket som 4. 000 miles, en av de längst avstånd migreras för varje djurart på planeten.

munksäl

munksälen fått sitt namn från sin runda huvudet som är täckt av många korta hårstrån, det ser ut som en munk. Infödingarna på Hawaii kalla dem Ilioholoikauaua, som omvandlas till "den hund som kan köras genom mycket hård sjö. "

Utrotningshotade

Hawaiian munksälen är en utrotningshotad art, med kanske 1. 200 fortfarande i naturen och med 2009 . Denna tätning kan dyka så djupt som 600 meter och hålla sin andas så länge 20 minuter.

Endemiska däggdjur

Hawaiian munksälen är endemisk till öarna, vilket innebär att det är en varelse som inte kan hittas någon annanstans på jorden. Den enda andra däggdjur på Hawaii som också är endemisk för området är ett grått bat.

    Previous:nothing
    Next:hur man läser en metrisk skjutmått
    
    Copyright © 2011 give2all.org