välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är staten djuret i Vermont?

Postad av : Ulf Friberg

Den 23 mars 1961, var Morgan utsetts officiellt tillstånd djur av Vermont av Vermont lagstiftaren. Rasen hade varit populärt i slutet av 1700-talet och tidiga 1800-talet av en man vid namn Justin Morgan, som fick ett hingstföl med namnet "Bild" 1791 som betalning till en skuld. Hästen lyckades utanverk några hästar i området och blev far till en hel ras

Justin Morgan

Morgan var en skollärare som var född i West Springfield, Masssachusetts, 1747. Han slog sig ned som jordbrukare i Vermont där han också fött upp hästar. Han dog 1798.

Figur

Hästen heter Figur kunde utmärka sig som en löpare, travare och arbetar häst. Med hästens färdigheter inom dessa områden erkändes, figur föds många gånger. Hästens namn ändrades till att hans ägare, Justin Morgan. Hästen dog 1821 vid en ålder av 32, har framgångsrikt etablerat rasen.

Beskrivning

En Morgan häst har otroligt starka ben, stora ögon, vackra ansikte och en välvd nacke. De flesta är svart, fux eller havsvikar i färg.

Använder

Efter 1840, dominerade Morgan hästar travsport scen i USA. Dessa djur användes också som dämpare för kavalleriet under inbördeskriget och i väster och riden av Pony Express ryttare i början av 1860-talet.

Morgan hästgård

US Department of Agriculture etablerat en uppfödning gård för Morgan hästar i Middlebury, Vermont, 1907. År 1951 tog universitetet i Vermont under programperioden, som syftar till avel sund och robust Morgan hästar.

    Previous:nothing
    Next:Hur man använder en polis scanner
    
    Copyright © 2011 give2all.org