välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vinterväder fakta

Postad av : Jeanette Morales

Tankar på vintern ofta framkallar bilder av kalla mörker, snöiga eftermiddagar och träd tung med is, tillsammans med ännu, svepande landskap där djur övervintra genom bittra temperaturer och isande vindar.
älska eller hata den, är vinterväder oundviklig i många regioner i världen. Och eftersom det tagit för givet, det finns många dunkla omständigheter som ofta förbises

Du behöver:. .
Punkt att mäta
Metric bromsok med Vernier skala.

Funktioner

Winter kännetecknas av korta dagar och långa nätter. Detta beror på lutningen av jorden, så vinter på norra halvklotet som djupast i januari, och på det södra halvklotet, juli. Temperatur-vis, vintrar i södra halvklotet är mycket mildare än de i norr.

Vindavkylning

Vindens kyleffekt är temperaturen som det känns att någon utanför i det öppna, brottas med starka vindar som alltför ofta åtfölja vinterdagar. Till exempel, om den faktiska temperaturen är 0 grader och det blåser på 30 mph, skulle någon i de delar känns som om temperaturen var faktiskt -26 grader C.

Snö

Varje snöflinga är en unik, sexsidig kristall. Men hur de yttrar sig kan vara ganska annorlunda, från en ljus, finkornig dusch till en rasande snöstorm. Våt snö är den typ som kommer att utgöra en snöboll eller en snögubbe, och är oftast den mest populära snö för barn i alla åldrar. Pulveriserat snö är vad skidåkare leta efter-lätt och fluffigt. När solljus eller underkylt regn smälter sedan refreezes det översta lagret av snö, det kallas skorpa. Snirt är en kombination av snö och smuts, vanligast när vindarna plocka upp smuts och släppa den på toppen av färsk snöfall.

Lake Effect Snö

Lake effekt snöar hända när kall vinter vindar passera över en stor mängd vatten vars temperatur har ännu inte sjunkit avsevärt. Vindar plocka upp vattenånga från den varma sjöar, och när de rör sig över kallare mark, fryser vattenånga och kan släppa otroliga mängder av snö på ett område på mycket kort tid.
En av de mest ökända ställen att hitta sjön effekt snö är Buffalo, New York

Ice

farligaste av allt är svart is. denna typ är svårt om inte omöjligt att se att det har bildats med få eller inga luftbubblor inuti. Svart is bildas oftast i en mycket tunn, mycket halt lager, och vanligtvis bildas först på strukturer som broar.
Mycket av de skador som vinterstormar är inte från snö, men från vikten av is

Cold Waves

köldvågor ses när temperaturen i ett område sjunker mycket snabbt inom en 24. -timmarsperiod. Köldvågor är mest skadliga mot slutet av vintern, och om växterna har börjat växa för tidigt, kan en kall våg vara förödande.

    Previous:nothing
    Next:vad är staten djuret i Vermont?
    
    Copyright © 2011 give2all.org