välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilka produkter som tillverkas av olja?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Många industri-och konsumentprodukter produceras från petroleum, ett kemiskt ämne som brukar kallas "olja. ". Trycksatt, fossila organiskt material under jordens yta förvandlas under århundraden i råolja, därav uttrycket "fossila bränslen. " Bearbetning råolja till bränsle skapar ytterligare kemikalier som kallas petroleumprodukter biprodukter. Petroleum är också en viktig komponent vid tillverkning av andra ämnen, t. ex. industrikemikalier, byggmaterial och plast.

Bränslen och smörjmedel

Bensin, som kallas "bensin" i vissa engelskspråkiga länder, är den mest kända produkt av bearbetade råolja. Några forskare har tillskrivits den globala klimatförändringen till den utbredda användningen av fossila bränslen. Petroleum producerar även andra allmänt använda bränslen som fotogen, diesel, flygbränsle och gasol. Dessutom är det raffineras för att skapa motorolja och andra industriella och maskin smörjmedel.

Kemiska föreningars

oljeprodukter har ett brett sortiment av industri-och hem användningsområden. Paraffin och andra oljebaserade vax, till exempel, bli den kemiska bas för smörjmedel, isolatorer, kosmetika och även livsmedelstillsatser. Andra oljebaserade produkter för hemmabruk innehåller vaselin, en aktuell salva, och vissa lösningar och bekämpningsmedel. Petroleum kan bearbetas för att skapa oorganiska gödselmedel för grödor. Svavel och svavelsyra är biprodukter av oljeraffinering process som fångas och används i industriella tillämpningar. Dessa inkluderar tillverkning batterier, behandling av avloppsvatten och olja raffineringsprocessen sig. Petroleumkoks, en annan biprodukt, spelar en viktig roll i produktionen av stål och aluminium.

Byggmaterial

Oljebaserade tjära ersätter ofta stenkolstjära, som använts i århundraden som tätningsmaterial för vägar och hus. I hem och byggnadskonstruktion, gör tjära väggar och tak som är resistenta mot vatten. Asfalt, en naturligt förekommande petroleumprodukt, tar över rollen som tjära som bindemedel i modern vägbyggen. Kombinerat med krossad sten, eller tillsammans, skapar det en långvarig ämne som kallas asfaltbetong.

Plast

Petroleum är avgörande för att tillverka plast. Plastic Manufacturers process petrokemiska att producera ämnen som kallas polymerer, som kan förvandlas till ett brett utbud av plast ämnen. Plastprodukter inkluderar mat och produkt behållare, väskor dator och komponenter, hem och utomhus möbler, isolering och stötdämpande material, auto och maskindelar, frigolit, och även kläder. Medan vissa plaster kan skapas med alternativ till fossila bränslen, visar användningen av olja i plast tillverkar många sätt att moderna liv är beroende av produkter som framställts av olja.

    Previous:nothing
    Next:nackdelar med faktoranalys
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org