välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar kvartskristaller

Postad av : Jonathan Nyberg

Kvartskristaller är bitar av kvarts styckas på ett exakt sätt för att skapa en regelbunden och konstant elektrisk frekvens. På grund av den kristall precision, är kvarts används för att hålla klockor korrekt. Klockan mäter vibrationer i kvarts och visar att behandlingen i form av timmar och minuter. För att se en kvartskristall är exakt och konstant, kan du bygga en enkel testare med några grundläggande ledningsdragning färdigheter

Du behöver:.
Kvartskristall testare schematisk
. Elektriska komponenter.
PCB.
Löd.
Lödkolv.
9V batteri.
On /Off knappen.


1.
Hitta en enkel testare kvartskristall schematisk att följa. Exempel på schema som du kan använda finns i Resources, nedan.
2.
Ordna de elektriska komponenterna på standard kretskort, eller PCB, och löda komponenter på plats med ett lödkolv.
3.
Anslut fast kretskortet i ett 9V batteri för att skapa en motordriven testare. Introducera testa byta genom att fästa en vanlig on /off knappen till S1 anslutningen på tavlan.
4.
Ställ kristall mellan A-och B-anslutningarna på testning ombord och vrid testaren på med strömbrytaren. Diagram dina resultat så att du kan hänvisa till dem senare.

Tips och varningar


  • Även om testaren inte kommer att registrera kristall styrka svagare än en megahertz, är något högre inom testarens förmåga.
  • Försök inte att koppla en krets om du inte är säker på att du vet vad du gör.
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org