välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

delar av ett hjul och axel

Postad av : Valon Istrefi

Du behöver:
digital multimeter
. Zenerdiod.

Grundläggande naturvetenskap lär att enkla maskiner länge har gjort arbetet, eller utgifter för energi, lättare för människor. En typ av spak, hjulet och axeln kombination roterar runt en central punkt som kallas en stödpunkt. Denna konstruktion tillåter någon att tillämpa kraft vid varje punkt och ändå skapa rörelse, vilket kraftigt ökar deras användbarhet. Uppfinningen av hjulet för tusentals år sedan blev en vändpunkt i början av den mänskliga civilisationen, hjulet och axeln har viktiga verktyg för mänskligheten sedan dess.

The Wheel

Typiskt rund i formen, kommer hjulet roterar eller spinn, antingen när något gäller kraft på det eller när något tillämpligt kraft axeln den är ansluten till. Ett hjul reducerar friktionen mellan lasten det bär och marken, vilket resulterar i mindre förbrukad energi, och därmed mindre arbete. Vissa hjul idag har tänder, vilket gör dem redskap, medan andra är anslutna till trummor och bli vinschar eller remskivor.

Axel

En axel vilar i mitten av hjulet. Antingen axeln blir ett hjul, som i en bil, eller ett hjul kommer att vända en axel, som i ett vattenhjul. Hursomhelst, axeln erfarenheter friktion som följd, som kräver kraft att övervinna. Skönheten i axeln är att den kräver mycket mindre kraft för att skapa rörelse än att försöka dra något över marken. Många axlar ansluta till andra enheter, som tur som en följd av den kombinerade rörelse av hjulet och axeln.

Hur de fungerar

som en hävstång, axel en typ av enkel maskin, hjulet och tillsammans gör arbetet lättare genom att kräva mindre energi ingång. De minskar kraftigt friktion och möjliggör förflyttning av tyngre laster. De ger också hävstångseffekt, vilket innebär att de kan föröka den kraft som tillämpas på dem och ge större effekt. Ju större hjul, desto lättare en person kan driva en vagn. Detta beror på att större diameter agerar som om det vore en större hävstång, vilket multipliceras kraft vid en högre skattesats.

Moderna tillämpningar

En person kan hitta hjul och axlar nästan överallt eftersom de är viktiga delar för många komplexa maskiner . Motorfordon vila på hjul och axlar och använda även hjul för styrning. Hjul med tänder, som kallas växlar, omfattar många delar av bilmotorer och andra typer av maskiner. Turbiner, vattenhjul, kunde väderkvarnar inte existera utan hjul och axlar. Även skapandet av lera keramik bygger på hjulet och axeln för spinning. Remskiva system använder flera hjul och axlar i kombination med varandra.

    Previous:nothing
    Next:metalldetektor projekt
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org