välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du ansluter en digitalkamera till ett teleskop

Postad av : Stefan Svensson

Använda en digitalkamera med en kikare kan du fånga skönheten i natthimlen i all sin prakt. De breda bländaren på en digital kamera gör att mer ljus i än det mänskliga ögat kan uppfatta, med närmare uppgifter och objekt annars osynliga när du tittar upp på natthimlen. I kombination med förstoringen ett teleskop ger, en digitalkamera kan fotografera månen, planeter, avlägsna stjärnor och galaxer bortom Vintergatan
1.
Använd de aktivaste fokus metoden om du äger en DSLR-kamera. Ta bort objektivet från kameran och anslut kameran till teleskopet med hjälp av en universell T-ring och en T-adapter. T-adaptern måste förenliga med tillverkare och modell av din kamera. Den främsta fokuseringen metoden ger överlägsen bildkvalitet jämfört med Afocal och okular projektion eftersom det i huvudsak förvandlar ditt teleskop till en stor kameralinsen. Använd främsta fokus fotografering när de tar lång exponering bilder av svaga, avlägsna föremål som nebulosor och andra galaxer.
2.
Fotografera månen och planeterna med DSLR-kamera och ett teleskop med hjälp av en teknik som kallas okular projektion. Bilder av planeterna och månen tagna med de aktivaste fokus metod "har dålig upplösning på grund av sin image skala", enligt Clayton Kessler på University of Michigan-Ann Arbor. Använda en okular-projektion adapter för att infoga ett okular mellan teleskopet och DSLR kameran kommer att resultera i tydligare, större månens och planeternas fotografier.
3.
Anslut en peka-och-klicka digitalkamera att ett teleskop med Afocal metoden. Använd en digitalkamera montera att placera den digitala kameran nära teleskopets okular, där du kan fotografera ett objekt så som det visas i okularet synfält. Medan du kan helt enkelt hålla kameran manuellt fram till okularet med en montera resulterar i skarpare bilder på grund av den ökade stabiliteten det ger. Afocal astrofotografering fungerar bäst när du fotograferar ljusa objekt som månen och planeterna på grund av kortare slutartider i samband med peka-och-klicka digitalkameror.

tips och varningar


  • Kom ihåg att stänga av blixten under fotografering.
  • förlänger exponering tider för svag objekt och förkorta dem för ljusa föremål när du använder en DSLR-kamera.
  • Ställ ISO-inställning på din DSLR eller peka-och-klicka-kamera till minst 400 när du använder den med ett teleskop.
    Previous:nothing
    Next:förteckning över hydric jordar
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org