välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar transformator primära löpande

Postad av : Valon Istrefi

När du ansluter en transformator till en elektrisk strömkälla måste du beräkna den nuvarande kommer det att dra igenom det primära. Du bör sedan koppla transformatorn till en brytare av lika eller högre ström så att brytaren inte resa under normal drift av transformatorn. Den aktuella beror på två faktorer: spänningen i strömkällan som du ansluter transformatorn och hur mycket effekt i watt att det kommer att konsumera. Båda dessa faktorer är en del av transformatorns design.

Du behöver:
Tekniska data på din transformator


1
Ta reda på spänning i transformatorn du koppla upp. . . Om det går till ett hem krets kommer det att vara antingen 120 eller 240 volt. Kontrollera specifikationerna för att vara säker att du har rätt transformator för ditt projekt.
2.
Ta reda på watt rating av transformatorn. Titta på specifikationen blad.
3.
Dela wattal av spänningen. Till exempel, om du har en 300-watts belysning transformator och du kommer att ansluta den till en vanlig 120-volts uttag, dividera 300 med 120. Transformatorn kommer att dra 2,5 ampere ström. De flesta hem vägguttag ha brytare på 15 ampere, så detta transformator inte kommer att dra tillräckligt med ström för att vara ett problem.
4.
Använd samma formel för alla transformatorer. Om du av någon anledning behöver en större transformator för att driva apparater, delar du fortfarande wattal av spänningen för att hitta den nuvarande. För en 120-volts primära, 2000-watts transformator, dividera 2000 med 120 för den aktuella (2000 Watt /120 volt=16,67 ampere). För en 240-volts, 3000-watts transformator, är den nuvarande 12. 5 ampere.

Tips och varningar


  • Använd det vanliga Power formel P=IE ((P) Tower i watt är lika med ström (I) i ampere gånger spänning ( E)). Transponera formeln för att hitta aktuella ger dig I=P /E (Aktuell (I) lika med (P) Tower i watt delat med spänning (E ). )
  • Transformers kan bära farliga spänningar som kan vara dödligt. Arbeta inte runt strömförande transformatorer om du inte vet vad du gör.
  • Försök aldrig att arbeta på en transformator som hör till elbolaget. Ring dem om du har några frågor.
    Previous:nothing
    Next:Vi kan se några galaxer från jorden?
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org