välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

säkerhetsföreskrifter för en volframkarbid bestrykningsmaskin

Postad av : Jeanette Morales

Volframkarbid hög hastighet syre bränsle har erkänts som en livskraftig ersättning för hårdförkromning galvanisering. Volframkarbid ger hårdhet som överträffar hårdförkromning elektrolytisk med minimal och kontrollerad miljö-och hälsopåverkan. High Velocity Oxy-Fuel (HVOF) är en delmängd av eld spray som ofta används för att producera mycket slitstarka beläggningar såsom volframkarbid. Det använder en förbränningsmotor kammare och avvikande /konvergerande munstycke till värme och påskynda pulveriserad beläggningsmaterialet. Den kinetiska energi som produceras av extrema hastigheter hjälper framställa beläggningar som är mycket tät och mycket väl följas.

Miljö hälso-och säkerhetsfrågor och risker

Termisk sprejer som HVOF är i allmänhet säkra att både miljön och arbetarna på grund av deras olöslighet i vatten och det kontrollerade karaktären i processen. Enkla och billiga förfaranden säkerhetsåtgärder kan lätt tas. Det finns dock fortfarande risker vid hantering av utrustningen, termisk sprutning pulver och sprutade delar. Den främsta hälsorisken frågor i samband med direkt hudkontakt och inandning av volframkarbid pulver. För att undvika dessa risker, se till att pulvret hanteras på ett kontrollerat sätt, att HVOF jet avgaser släpps i ett begränsat, kontrollerat och lokaliserade monter där tillgången är begränsad till arbetstagare och ett ventilationssystem avgassystem är installerat i varje termisk monter för att ta bort varje gasformig hårdmetall som kan undgå det lokala spray området.

eventuella hälsorisker

Efter en omfattande undersökning som genomförts av det nationella institutet för arbetarskydd och hälsa (NIOSH), följande hälsoproblem noterades till en betydande , men ändå relativt liten andel av arbetstagare: övre luftvägarna irritation, ansträngningsutlöst dyspné (andnöd), hosta, viktminskning, allergiska reaktioner, lungstas, förändringar i blodtryck, sömnstörningar, yrsel, illamående och kräkningar. Alla dessa symtom anses bero på volframkarbid exponering. Men så småningom dessa symtom avklingat inom ett år efter det att arbetstagaren har tagits bort från arbetsmiljön.

Försiktighetsåtgärder

I samma studie som ett system av rekommendationer för att skydda arbetstagare mot miljörelaterade hälsorisker förknippade med hårdmetall-baserade material. Arbetsplatsen bör ställa krav på olösliga, lösliga och hård volframkarbid-baserade arbetsområden. En pre-hälsa utvärdering bör göras för varje arbetstagare. Dessutom måste luftvägarna utbildning och utvärdering göras samt behandling och utbildning av arbetstagare som exponeras. Hälsovarningar, platser och krav på arbetsområden och behållare skall märkas och tydligt upp. Personlig skyddsutrustning måste utfärdas till arbetstagare. Hygienkrav som handtvätt, matsal krav, farligt och giftigt avfall måste införas.

    Previous:nothing
    Next:varför är bokstaven M för lutning?
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org