välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför är bokstaven M för lutning?

Postad av : Ulf Friberg

Inom matematiken är lutningen definieras som en linje vertikala förändring dividerat med dess övergripande förändring som vanligen uttrycks som y=mx + b. Det finns flera teorier om varför "m" används för att representera lutning, men det finns inget direkt svar

Du behöver:.
Digital multimeter
. Zenerdiod.

första framträdande

Den första kända användningen på "m" för att representera slänt är Vincenzo Riccati s 1757 memoarer, där han refererar till en tidigare matematiker användning av ekvationen y=mx + n för att beräkna lutningen på en linje. Den första kända användningen av modern punkt-backen ekvationen år 1781 av en fransk matematiker vid namn Monge.

Modulus för Slope

matematikern John Conway konstatera att de använder "m" i punkt-backen ekvation kunde står för "modul som sluttning. " Begreppet "modul" används på olika sätt i matematik, varav en är den "koefficient eller numerisk mått på någon egendom. " Eftersom detta korrekt beskriver definitionen av sluttningen, gör Conway's påstående mening, men det finns inga belägg för det.

Monter

Andra matematik historiker har påpekat att det franska ordet "monter" betyder "att klättra. " Franska har dock har ett ord för pist: pente. Med hjälp av detta resonemang bör bokstaven "p" har använts. Dessutom gjorde den franske matematikern Descartes använder inte bokstaven "m" för att representera sluttning.

Det Just Happened

Howard W Eves, en matematik historiker, föreslår en enklare förklaring till användningen av "m" för att definiera lutning: "Det bara hände. "

    Previous:nothing
    Next:hur du lagrar larver eklöv
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org