välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en raket bil med bakpulver och ättika

Postad av : Jan-Olof Stoor

Kombinationen av ättika och bakpulver producerar vatten och koldioxid. När du kombinera dessa två ämnen i en sluten behållare, ökar trycket. Om trycket är släppt på ena sidan, kommer behållaren agera snabbt i motsatt riktning. Du kan använda denna princip för att bygga en raket bil från en leksaksbil och en tom vattenflaska av plast med en kork i den. Tejpa flaskan till bilen, kombinera bränsle ingredienser, och titta på bilrace bort. Detta projekt är en grafisk demonstration för barn om kemiska reaktioner.

Du behöver:
Leksaksbil med hjul som rullar fritt
. Töm plast vattenflaska.
Förpackningstejpen.
Cork.
Måttbägaren och sked.
Bakpulver.
Toalettpapper.
Vinäger.
Skyddsglasögon.


1.
Montera korken ordentligt i öppningen på vattenflaskan. Om den är för lös, kan du linda tejp runt korken så att den passar bättre.
2.
Tejpa tom vattenflaska till toppen av leksaksbil. Lägg flaskan ner längst upp i bilen med öppnandet av flaskan riktad mot bakre delen av bilen.
3.
Gör en bränsle-paket. Placera två matskedar bakpulver i mitten av en kvadrat med toalettpapper. Vik torget upp tätt så att det inte faller isär lätt så att bakpulver inte läcker ut. Kontrollera också att förpackningen passar lätt genom flaskans öppning.
4.
Sätt på skyddsglasögon och häll en kopp vinäger i flaskan.
5.

Drop in ett paket bakpulver och snabbt försegla öppningen med korken.
6.
omedelbart ställa bilen på marken som pekar i den riktning du vill att det ska resor. På några få sekunder toalettpapper löses i vinäger. Eftersom bakpulver och ättika blandning, kommer detta att skapa koldioxid, bygga upp trycket i flaskan. När trycket är tillräckligt kommer kork pop ur flaskan till den bakre och bilen driva framåt.

Tips och varningar


  • Du kan återanvända raket bil om flaskan inte har några läckor i det.
  • Prova ersätta citronsaft för vinäger.
  • Bygg två bilar och tävla med dem till en vän.
  • Gör alltid detta projekt utanför. Bilen kommer att resa ganska långt och korken poppar ut med en hel del kraft. Dessutom kommer det att lämna ett spår av skum spyr ut baksidan som bilen färdas.
  • Använd alltid skyddsglasögon för att förhindra skada från korken eller skum spyr ut.
    Previous:nothing
    Next:vad är meningen med inlopp?
    
    Copyright © 2011 give2all.org