välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Plant & träd identifiering

Postad av : Annika Hultén

Identifiera träd och växter kan vara lätt med rätt resurser. En bra resurs bok eller hemsida är ett nödvändighet. Användaren måste kunna hitta information som särskilt anger antalet frön, former av blad, odlingsförhållanden och många andra typer av information. I detta fall, detaljerna är de viktigaste, och två mycket likartade anläggningar ofta är åtskilda med bara en eller två viktiga skillnader

Plats och Klimat

Första platsen för trädet eller anläggning bör undersökas. Detta görs vanligtvis för att identifiera stora grupper av träd. Till exempel bör en snabb undersökning av träd och den omgivande skogen visa om det är ett barrträd eller lövträd sort. Klimat är också viktigt. En vatten-älskande buske kommer inte hittas växer i torr jord, och en växt som älskar skugga inte kommer vanligtvis att växa i fullt solljus.

Blad och barr

Bladen är en av de vanligaste sätten att identifiera växter och träd. Bladen bör undersökas för färg, både på toppen av bladet och botten tillsammans med allmän storlek och form. Kanten på bladet är också mycket viktigt. Är det tandad smidigt? Vilken form är inskärningarna? Nålar är ofta identifieras med längd, färg och hur många nålar i ett gäng

Frukt

Nästan varje anläggning producerar frukt av något slag -. Kroppen som håller fröet och ger den mat. Många växter kan identifieras av denna frukt. Koner finns olika storlekar, former, färger och texturer, beroende på trädet. Växter producerar frukt av olika färger, kluster och försvarsmekanismer. Om det inte finns några frukter alls, kan det vara en ormbunke eller andra sporbildande organism.

Seeds

Utsäde produceras av några träd och ligger ofta inne i frukterna av alla växter. Deras storlek och form är mycket viktiga för att identifiera, men det kan ibland vara svårt att ringa in en växtart enbart på utsäde information om fröna är mycket påtaglig, såsom ekollon.

Bark och stjälkar

Vid prövningen träd bör bark alltid beaktas. Typer av bark utseende förändras baserat på den sida av trädet och klimatet, men bark mönster och färg kan fortfarande användas för att göra svåra identifieringar. Stems är också viktiga för mindre anläggningar, inte bara i storlek och färg, men också i exakt hur de delas för att bilda blad och grenar.

    Previous:nothing
    Next:definiera kontrast i mikroskop
    
    Copyright © 2011 give2all.org