välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

definiera kontrast i mikroskop

Postad av : Camilla Näslund

Du kan justera kontrasten på de flesta mikroskop precis som du justera fokus. Kontrast hänvisar till mörkret i bakgrunden i förhållande till provexemplaret. Lättare exemplar är lättare att se på mörkare bakgrunder. För att se färglös eller genomskinlig exemplar, behöver du en speciell typ av mikroskop som kallas ett mikroskop faskontrast

Typer av Mikroskop

De två vanligaste typen av mikroskop är starkt ljus mikroskop och fas mikroskop kontrast.

Starkt ljus mikroskop rikta ljuset upp genom en kondensor under scenen. Ljuset går igenom undersidan av provkroppen, linsen och okularet innan betraktarens öga. Vid okularet, är ljuset förstoras.

Faskontrast mikroskop arbete genom att flytta ljusvågor för att ändra kontrasten. Ljuset passerar genom både centrum av linsen och sidorna, men ljuset på sidorna träffar en fas tallrik, vilket försenar förflyttningen av den del av den ljusvåg. Manipulering av delar av ljusvåg minskar ljusstyrkan på objektet när den visas. Rice University sägs att faskontrast mikroskop ger mer dramatisk kontrast, men är för dyra för de flesta studerande Labs.

Begränsningar av starkt ljus Mikroskop

starkt ljus mikroskop inte kan ändra kontrast bortom en viss punkt, enligt Rice University. Om användaren justerar kontrasten bortom den perfekta utsiktsplats, visas objektet förvrängd när tittaren ser genom okularet.

Användning av faskontrastmikroskopi

faskontrast använder mikroskopi kontrasten för att få belysa detaljerna i levande celler och andra genomskinliga mikroorganismer. Enligt Rice University, finns det inte mycket skillnad mellan organeller i cellerna, vilket gör det svårt att se dem med ett starkt ljus mikroskop. Faskontrast mikroskop visa mycket mer dramatiska skillnader i kontrast, vilket gör dessa organeller lätta att se.

Hur justera kontrasten i starkt ljus Mikroskop

För att justera kontrasten i en ljus ljusmikroskop, flytta kylaren så att den är så nära scenen som möjligt. Stäng bländaren hela vägen. Titta genom okularet och kontrollera kontrast. Öppna långsamt bländare och samtidigt fortsätta att visa prov genom okularet. Stanna när bilden är ljus och tydlig. Om bilden är förvrängd, har du öppnat bländaren för mycket.

Hur Justera kontrasten på ett faskontrastmikroskop

Beroende på hur mikroskop är byggd, kommer du antingen skjuta kylaren revolvern eller rotera det. Gör så långsamt samtidigt som du tittar genom okularet. Stanna när information om bilden är skarp och ljusstark.

    Previous:nothing
    Next:vad är fårkött talg?
    
    Copyright © 2011 give2all.org