välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

naturvetenskapliga projekt som handlar om mat

Postad av : Charlotte Wannberg

Du behöver:
tandborste
. Sax.
Dubbelsidig tejp.
Mobiltelefon /personsökare motor.
3-volts mynt cells batteri.

Mat-baserade naturvetenskapliga projekt är informativa aktiviteter barnen kan prova som kommer att lära dem om en mängd vetenskapliga idéer och också ge dem ett läckert mellanmål. Om du vill lära barn om vetenskap med hjälp av olika livsmedel baserade medier, lära sig några enkla mat-science projekt för att hålla ditt barn lär medan han har en behandla.

Bagged Ice Cream

Att göra glass i en påse en välsmakande sätt för barn att lära sig om frysning processen och den vetenskapliga metoden. Blanda 1 kopp mjölk, 1 tsk vanilj, och 2 matskedar socker i en kvart-storlek, plast blixtlås påse och förslut. Placera denna plastpåse i en annan av samma storlek. Lägg sedan båda påsarna i en gallon storlek blixtlås påse. Fyll den största påsen med is och strö lite salt över isen. Skaka påsen i cirka 10 minuter tills glassen börjar att bilda, öppna det och njuta.

Yummy Rock Candy

Barn kan göra sina egna polkagrisar som en söt vetenskapligt projekt som är lätt att göra. Ta 1 u00BD koppar vatten att koka i en kastrull och börja lägga u00BD kopp socker, rör om för att lösa upp. Fortsätt att lägga ca 2 u00BD fler koppar socker i etapper fram till det inte längre löses in din lösning. Ta bort lösning från värmen och låt den svalna i 10 till 15 minuter. Häll blandningen i en 6-tums hög bägare och sätta en trä spett i bägaren, stärkande det så det inte vidrör sidorna. Sätt bägaren åt sidan. Under de kommande fyra eller fem dagar ungar kan spela in vad som händer när sockret kristalliserar och bildar godis. På dagen sex, bör godis vara redo att njuta av.

Upplösning äggskal

Barn kan vara i vördnad när de försöker lösa detta projekt äggskal vetenskap. Ta en okokt ägg och placera det i en burk eller glas med lite vinäger. Använd så mycket ättika sänkas helt ägget. Låt ägget i en vecka och har barn dokumentera sina rön dagligen. I slutet av veckan, kommer de upptäcka att äggskalet är borta och ägg säck är intakt. Detta är ett bra sätt att lära barn om pH och försurning som det sura nivåer i vinäger är ansvariga för att ta bort skalet.

Hemlagat smör

Att göra smör kan lära dina barn om molekyler, särskilt fettmolekyler och hur De håller ihop för att bilda smör och andra fetter. Sätt tunga vispgrädde i en burk eller burk. Rulla och skaka din kruka i ca 30 minuter. Du kan ta pauser och skaka var femte minut i en minut eller två, är målet att hålla grädde ständig rörelse så att molekyler fastnar i varandra och göra smör.

    Previous:nothing
    Next:Syftet med densitet
    
    Copyright © 2011 give2all.org