välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en industriell ugn?

Postad av : Jonathan Nyberg

Fabriker behöver använda ugnar för en rad olika syften. Dessa är inte de ugnar som används i gemensamt kök tillämpningar där matlagning är det huvudsakliga syftet och delar kommer sannolikt att bli små. Factory ugnar är utformade för att hjälpa till att skapa ett stort antal produkter, och det finns många olika typer av industriella ugnar skapas och säljs på grundval av deras syfte

Definition

En industriell ugn är en stor ugn avsedda att göra olika objekt som skall utsättas för värme någon gång under tillverkningsprocessen. Dessa ugnar måste vara mycket stor och extremt hållbara, eftersom de är kvar på nästan hela tiden medan fabriken är i bruk. Vissa ugnar är fristående enheter medan andra är del av transportband. De värmer på flera sätt, beroende på vilka material som värms

ändamål

industriugnar har tre grundläggande mål:. Torkning, bakning och härdning. Torkning görs för att produkter som har ett mycket fukt, vanligtvis från några tidigare kemisk eller kyla process. Ugnen går en ständig ström av uppvärmd luft över för att ta ut eventuell fukt. Bakning är utformad för att värma objekt över en tidsperiod utan att torka ut dem. Härdning är en mycket långsammare process där ett föremål eller ämne upphettas att ge den olika egenskaper och ändra dess molekylära struktur.

Typer

industriugnar tenderar att uppnå temperaturer runt 300 grader Celsius på en regelbunden basis, men de exakta temperaturer kan variera beroende på ugnen och processen. De flesta av dessa ugnar är uppvärmda med väldigt tålig värmeelement med mineral beläggningar att skydda dem från att bära ut för snabbt. Konventionen versioner har fläkt system och sensorer fukt som berättar ugnar vad luftfuktigheten är inne.

Storlekar och former

Den första industriella ugnar var mycket stor och av tegel, populär i konstruerade "bikupa", som bildade en kilnlike kupol genom vilka objekt som har passerat. Idag industriugnar likna lådor eller kylskåp och är oftast mindre. Samma typ av industriell ugn kommer ofta erbjuds i både horisontell och vertikal versioner så att den kan användas i en mängd olika transportband och fabriksinställningar. De är gjorda av rostfritt eller en liknande produkt som är lätt att rengöra och sköta.

Material

industriugnar eller ugnar av något slag som används i nästan alla plasttillverkning. Specialiserade ugnar används i många typer av livsmedelsproduktion också, inte bara i bakning varor utan också i upphettning av ingredienser i stora kar pastörisering vätskor. Andra ugnar är konstruerade för att skapa solpaneler eller kolfibrer, där extrem värme behövs för att läkare material till rätt molekylära former.

    Previous:nothing
    Next:Plant & träd identifiering
    
    Copyright © 2011 give2all.org