välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är fårkött talg?

Postad av : Valon Istrefi

Termen talg avser utsmält fett från nötkreatur eller får. Det är bearbetade njurtalg, den råa form av fett, och kan lagras utan kylning för lång tid. Fårkött talg har ett antal traditionella användningsområden, och är fortfarande i viss efterfrågan idag. Talg får användas i livsmedel, smörjmedel, personlig vård, tvål gör och en rad andra områden

Fördelar

Får talg är en naturlig produkt med en relativt lång hållbarhet. Som en hudvård produkt, tränger den i huden, ger mer mjukgörande effekt än oljebaserade produkter, som sitter på toppen av huden. Denna produkt är lätt tillgänglig i områden där får slaktas för mat och hudar, och relativt billiga. Den kan användas för att lägga till en "köttig" smak till vissa livsmedel, såsom pommes frites, och som bindemedel i korv. Lammkött talg är också för att göra fett bollar och block talg för fåglar.

Nackdelar

Får talg härrör från slaktade vuxna får, och är därför olämpliga för livsmedel eller andra produkter som används av vegetarianer. Användningen av en blandning av ister, fårkött och nötkött talg i gevär patroner har krediterats med gnistor i 1857 Sepoy myteri i brittisk-kontrollerade Indien. Användare tvungen att bita patronerna före användning, och kan av misstag ha konsumerats religiöst förbjudna animaliska fetter.

Biodiesel

Lammkött talg, tillsammans med andra animaliska fetter, kan omvandlas till biodiesel för att driva fordon. Processen för att producera biodiesel från talg är mycket lik den för att göra det från växter. Talg-baserad biodiesel brinner mer effektivt och renare än växt biodiesel, men kristalliserar vid högre temperaturer, vilket gör det olämpligt för användning i mycket kalla klimat.

Nutrition

Enligt Nutrition Data erbjuder en kopp fårkött talg 1. 849 kalorier, som alla kommer från fett. Något mindre än hälften av de kalorierna kommer från mättat fett, vilket ger 209 milligram kolesterol. Talg innehåller 5,7 mg vitamin E per kopp och 164 milligram av kolin. Lammkött talg ger inga kolhydrater, proteiner eller andra viktiga vitaminer och anses milt provocerande. Är

Skin Care

Får talg som fortfarande används i hudsalva och naturliga hud rättsmedel vård. Det tränger lager av döda och förhårdnader hud, mjukgörande hårt områden. Traditionell hudvård åtgärder kan innebära farliga kemikalier, såsom terpentin, och bör undvikas eller justeras till att använda säkrare ingredienser. Lammkött talg kan även användas i tvål och ljus produktion.

    Previous:nothing
    Next:livscykel andmat
    
    Copyright © 2011 give2all.org