välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om buggar källvatten

Postad av : Magnus Ekblad

Källvatten buggar hänvisar till flera arter av djur som hör till kategoriseringen Hemiptera, även känd som "skinnbaggar. " De flesta skinnbaggar lever på land, men källvatten buggar är insekter som lever på eller nära färskvatten. Det finns många arter som befolkar alla tempererade länder där det finns en lämplig vattenmiljön, särskilt Förenta staterna och Europa

Du behöver:. .
Bakpulver
pH-teststickor.

Gemensamma egenskaper

Alla källvatten buggar har vissa gemensamma kännetecken. Till skillnad från de flesta andra insekter som gör sina hem i närheten av vatten källor, har vatten buggar inte gälar som man kan utvinna syre ur vattnet. De andas luft direkt genom båda rören ligger antingen på huvudet eller svansen. Alla källvatten buggar har också nål-liknande mundelar som de använder för att suga upp den mjuka inre delar av sitt byte, som de har dödat genom att injicera dem med ett gift. De flesta livnär sig på små vattenlevande djur och insekter, men några äter alger och växtlighet.

Största

De två största arterna av löss källvatten är det elektriska ljuset bugg, uppkallad efter sin benägenhet att flyga in elektrisk belysning, och jätten vatten bugg. Båda kan nå 2 inches i längd och har speciellt anpassade frambenen som används för att förstå byte. Båda typerna kommer att attackera små fiskar som elritsa, trollsländor, grodyngel och även grodor.

Surface Vandring

De vanligaste sett källvatten fel är de som rider ovanpå vattnet. Iögonfallande bland dessa är vatten löpare och skridskoåkare vatten. Dessa arter har jämförelsevis små kroppar och långa smala ben som de rör sig över ytan av sjöar eller där de bor. Deras slightness och räckhåll för deras lemmar innebär att de inte bryter ytspänningen i vattnet-de använder sina lemmar som åror för att driva själva. Dessa lemmar, medan perfekt anpassade för vattenmiljön, är nästan värdelös på land.

Avel

Spring vatten buggar, i likhet med sina landbaserade kusiner, lägga ägg. Men vatten bugg ägg tillbringar hela inkubationstiden under vatten. Medan vissa arter lägger sina ägg i vegetationen skräp som bildas på botten av långsamma vattentäkter de föredrar, eller på undersidan av ytan växter som näckrosor, vissa är mer samvetsgranna föräldrar. Den manliga jätte vatten bugg, till exempel, bär äggen på ryggen för sin 6-dagars inkubation (även om det ibland bara för att den kvinnliga kraftfullt har lagt dem där). Detta är för bättre luftning av äggen som han flyttar runt och för skydd mot rovdjur. Denna andra övervägande påverkar också den kvinnliga vatten båtsman, som ibland kommer att lägga sina ägg på baksidan av en langust.

Dykning

Mest källvatten buggar spenderar nästan all sin tid på eller nära vattenytan så att de kan andas regelbundet. Lite vatten buggar dock, såsom vatten båtsman, dyka under vattenytan för mycket lång tid. För att göra detta, fälla de en luftbubbla under vattentäta hårstrån på kroppen. Denna luftbubbla fungerar för vattnet buggar likt en dykartub arbetar för en människa.

Bad

Backswimmers är unika bland buggar källvatten på grund av sin kropp orientering när du simmar. De är benägna att hänga med huvudet nedåt från vattenytan och alltid simma på ryggen. Forskarna tror att detta beteende maximerar backswimmer chanser att se insekter faller i vattnet från vegetation overhead.

    Previous:nothing
    Next:vad apparater har magneter i dem?
    
    Copyright © 2011 give2all.org