välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är ljud maskering & hur fungerar det stör ett djurs liv?

Postad av : Annika Hultén

Ljud maskering tekniken med att använda en typ av buller att maskera eller gömma annat buller. Den har bra ansökningar, där en konstgjord bakgrund av "vitt brus" används för att dölja påträngande och ovälkomna ljud. Oavsiktlig ljud maskering i naturen kan dock utgöra en risk för vissa djur

Fördelar med Sound Maskering

Vi är många som har använt hörlurar brusreducering, ofta i flygplan för att överrösta det dova surret från motorer. På arbetsplatsen kan låta maskering system installeras för att minska irritationen från intermittent, disharmoniska och obehagliga orsakade ljud, till exempel genom maskiner eller samtal, musik och andra oönskade ljud i öppna kontor.

Fara för djur

Problem kan uppstå när oavsiktliga ljud maskering sker i en naturlig miljö som havet. Däggdjur som valar och delfiner är utrustade för att göra och höra ljud under vattnet. Vatten är ett bra ljud dirigent, och valar och delfiner har känslig inre öron som kan upptäcka och urskilja riktning även i avlägsna ljud. Åtminstone kan de göra det när de låter inte maskeras av ljud som orsakas av mänsklig användning av havet.

Källor för vatten Ljud Maskering

Den mest uppenbara orsaken till att människor producerade ljud i en ocean är motor buller från fartyg. En mindre uppenbar fara uppstår vid användning av ekolod, till exempel genom ubåtar, en metod för fastställande av placeringen av andra fartyg genom att skicka ut pulserande Auditiva signaler och upptäcka ekon. Sonar är ett viktigt verktyg navigation, utvecklades ursprungligen för militärt bruk, men det är allt viktigare i den kommersiella fiskerinäringen där det används för att identifiera var fiskstim. Den Natural Resources Defense Council rapporterar att av marinen egen uppskattning, kan sonar pulser resa hundratals miles på en nivå av intensitet som kan verkställa beteende av marina däggdjur.

Problem för Delfiner och valar

Dolphins använda en slags naturlig ekolod för att hitta sin väg om havet. De gör högljudda knäppningarna, och kan urskilja platsen för objekt genom att lyssna efter ekon. Delfiner gör det också visslande ljud, uppenbarligen för sociala ändamål. Vissa valar gör ljud för ekolokalisering ändamål, ljud som kan färdas under vatten för miles. Mänskliga sonar enheter, eller andra mänskliga producerade vattnet ljud, kan orsaka förvirring och ångest, i själva verket dölja ljuden delfinerna och valarna måste göra och höra. Det har antytts av Earthwatch att ljud maskering är en orsak till förlorad, återvinningsbara eller strandad valar.

angripa problemet

Arbetet för att minska risker som orsakas av marinens ekolodet utbildningsprogram har haft begränsad framgång. År 2008 fastställde den amerikanska högsta domstolen vikten av "militära beredskap" över välbefinnande marina djur. Även marinen är skyldig att verka i enlighet med miljölagstiftningen, har det tillämpas konsekvent för undantag där undantag finns. I Europa, trots att problemet är erkänt, har skyddsåtgärder vidtagits av vissa nationer. Med tanke på den upplevda militära och kommersiella betydelsen av undervattens navigering, tycks det inte finnas någon enkel lösning på detta mänskligt intrång på livet i vattnet.

    Previous:nothing
    Next:hur man neutralisera vatten med pH 1,5
    
    Copyright © 2011 give2all.org