välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användningar av solrosfrön

Postad av : Stefan Svensson

En inhemska nordamerikanska växt, användning av solrosfrö för livsmedel och olja kan spåras tillbaka till 1000 f. Kr. De ursprungsfolk i Nordamerika tog anläggningen tillsammans med dem när de reste över continent. Today är solrosfrön som produceras kommersiellt i många delar av världen.

Ätbara solrosolja

Flera hybridsorter av solrosor frön som har hög oljehalt. Solrosolja används som matolja för stekning och som ingrediens i margarin. Solrosolja är hög i omättade fettsyror, som gör det till ett hälsosammare val för mänsklig konsumtion.

Enligt Purdue University solrosolja ökar i hela världen använder och oljan grödan i USA inför utmaningar från utländsk konkurrens . En mängd olika solrosfrö har utvecklats som producerade friskare stekolja kallas Nu sön

foder

Solrosfrön är den viktigaste ingrediensen i kommersiellt tillgänglig fågelfrö. Svart olja solrosfrön har tunna skal och oljerika fröer som är mycket attraktiv för många arter av vilda fåglar. Solrosfrön är ofta blandas med hirs och andra frön att mata vilda fåglarna.

Enligt University of Wisconsin, mjöl av solrosfrön är en ingrediens i foder för nötkreatur, svin och fjäderfä. Solrosmjöl är rikt på fibrer och är högre i den essentiella aminosyran metionin än sojamjöl. Är

Snack Food

Solrosfrön vuxit till att marknadsföras som ett mellanmål mat. Dessa konfektyr solrosfrön är större än de oljeproducerande solrosfrön och har de välbekanta randiga skal ses i din mataffär märke av solros kärnor.

Fröna säljs ofta skalade, rostade och saltade i små påsar. Solrosfrön är också en ingrediens i müsli och frukostflingor. Massachusetts Institute of Technology Institutionen för friidrott och Sports Medicine rekommenderar solrosfrön som en källa för vitamin E.

Biobränslen

Det höga oljehalt solrosfrön gör dem goda förutsättningar att användas som råvaror att producera biobränslen . Annan fördel med solrosfrön som en källa av olja för alternativa drivmedel är att solrosorna redan odlas i många områden för utsäde olja.

Enligt universitetet i Nebraska, mekanisk bearbetning anläggningar för solrosfrön kan placeras lokalt istället för att behöva lastbil fröna långa sträckor som skall bearbetas. Detta kan ha en inverkan på kostnaderna för bio-diesel framställd av solrosolja.

    
    Copyright © 2011 give2all.org