välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

byggande av termoelement

Postad av : Jeanette Morales

Ett termoelement består av två trådar bildas av olika metaller, svetsas ihop i ena änden. De andra ändarna av kabeln är anslutna till en mätanordningen. Termoelement som används som temperaturgivare i många tillämpningar, exempelvis värme-och luftkonditioneringssystem, industriugnar och ugnar, och medicinsk utrustning. Byggandet av ett termoelement varierar beroende på dess miljö-och precisionskrav

Material

Det finns två grundläggande typer av termoelement. Oädel metall termoelement är tillverkade av billiga vanliga metaller som järn, koppar och nickel. De tre vanligaste typerna av termoelement oädel metall typ J, K och T. En typ J termoelement är gjord med ett negativt försprång på constantan (en koppar-nickel legering) och en positiv bly i järn. En typ K termoelement har en negativ leda gjord av alumel (en nickel-aluminium legering) och en positiv leda gjord av kromel (en nickel-krom legering). En typ T termoelement är gjord med ett negativt försprång på constantan och en positiv bly tillverkade av koppar.

Den andra kategorin av termoelement kallas sällsynt metall, eller ädelmetallen termoelement. Den vanligaste är en typ S termoelement. De är gjorda med en negativ bly platina och en positiv leda gjorda av en platina-rodium legering. På grund av dess stabilitet, är typ S används ofta som referens för att kalibrera andra termoelement med.

Junctions

Kopplingen mellan ett termoelement hänvisar till den punkt där de två olika ledningarna är kopplade till varandra. Tillverkarna skiljer sig åt i hur de korsningar görs. De kan rumpa eller punktsvetsning, skårade, eller vriden. För att förbättra den fysiska styrkan i korsning, kan det vara vridna och svetsade. Om termoelementet skall användas vid högre temperaturer, pressning eller vrida används vanligtvis inte.

Fogar

I en perfekt värld, går inte skulle kunna användas. Tyvärr, i den praktiska världen, ansluter sig är en nödvändighet. En koppling är en punkt där trådarna från termokoppling är anslutna med en kontakt till trådar som är av samma typ (samma legeringar), men är inte exakt samma. Fogarna används eftersom utspänningen från ett termoelement måste skickas till ett instrument för att vara till någon nytta. Det är sällan möjligt att ansluta instrument direkt till korsningen sladdar.

Förlängningssladdar

Ledningarna används vid ansluter för att ansluta en termoelement till ett instrument kallas förlängningssladdar. Förlängningen medför måste vara av samma metallegeringar som termoelementet själv. Till exempel, om termoelementet är en typ K, då förlängningen leder måste också vara typ K. Denna metod håller mätfel ner till en acceptabel nivå.

Slidor

Termoelement används oftast i miljöer som gör dem känsliga för fysiska skador. Slidor är utformade för att skydda dem. Den vanligaste Manteln är tillverkad av rostfritt stål. Dessa slidor skydda termoelementen används för att mäta höga temperaturer upp till ca 1000 grader Celsius. De rostfria slidor används också för att skydda mot skador från frätande material, som syra. För termoelement används vid temperaturer över ca 1000 grader Celsius, är höljena är skapade av keramiskt material.

    Previous:nothing
    Next:Mucuna vinstockar
    
    Copyright © 2011 give2all.org