välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

epoxiharts teknik

Postad av : Charlotte Wannberg

Epoxiharts är ett viktigt redskap i både stora industri och små verkstäder. Den är gjord för att vara mycket anpassningsbara för att passa nästan alla limapplicering, och kan vara en av de mest hållbara lim under extrema förhållanden. Epoxy är ett unikt limsystem, och trots att kemi är lite komplicerat, är dess praktiska användning ganska enkelt, vilket gör det till en bra konsumentprodukt

Hur den följer

De flesta lim arbete genom att hällas i mycket små inslag av två material som ska limmas, då härdning och därmed gripa tag till de små funktioner och hålla de två materialen tillsammans. Epoxy gör detta på ett speciellt sätt. Epoxihartser innehåller två delar: harts och härdare. Om den används ensam, kommer dessa båda bor i flytande form och kommer inte att hålla sig till någonting. När de blandas dock fortfarande de flytande under en kort tid, under vilken de kan tillämpas på en yta. Efter en angiven uppsättning tid, vilket är olika beroende på tillämpning, kommer de att stelna till en mycket stark solid, limning de två materialen.

Hur det Ställer

Epoxiharts är en härdplaster polymer. Den har en låg molekylvikt, och två epoxigrupper på varje ände av sin kedjeliknande molecules. This är bara kåda, dock. Den härdare, som måste blandas med harts för att bilda en obligation, är en helt annan molekyl, en så kallad diamin. När diamine blandas med epoxiharts, de två obligations-och bildar stora nätverk kemikalie. På kort tid, att de två vätskor helt obligation bildar en fast som är den slutliga limmet.

Historia

Epoxiharts tekniken upptäcktes först i början av 1900-talet av en rysk kemist vid namn Prileschajev. Den första lyckade försöket att syntetisera den gjordes 1936. Kort därefter var det bättre att vara lite mer pålitlig, och det var kommersialiseras kring mitten av 1900-talet. Det första företaget att göra detta kallades Ciba. Den typ av epoxi som har skapats och använts sedan är mycket lik den typ de flesta butiker göra idag, och följer samma principer för både skapande och användning som upptäcktes av Prileschajev.

Faror

Epoxi påverkar vanligen lungorna och huden vid överexponering. I vissa fall kan inflammation uppstå efter huden har rört epoxy eller epoxi produkter. Efter mycket överexponering kan allergier utvecklas, vilket leder till symtom som liknar Poison Ivy. Dessa symtom kan i vissa fall, bli kronisk. Epoxy damm, som skapats genom att skära eller slipa härdat epoxi, kan skada luftvägarna och orsaka irritation i lungorna. Ångorna orsakas av härdning reaktionen är oftast mycket mild, men kan utlösa en allergisk reaktion hos en person känslig för epoxi.

Hållbarhet

Efter inställning och bota, epoxi förblir formstabila, vilket betyder att den inte kommer att utöka eller kontrakt så mycket som instabila material. Liksom andra plast, är härdad epoxi mycket hållbar. Trots att det är sprött, kommer det oftast inte chip eller flaga. En av de mest önskvärda egenskaper av epoxi är att det är immuna mot de skadliga effekterna av vatten. Det är helt vattentät och kommer inte brytas ned även i mycket blöta förhållanden. Detta gör att den kan användas i applikationer såsom båtar och vattenskotrar.

    Previous:nothing
    Next:användningar av solrosfrön
    
    Copyright © 2011 give2all.org